Advertentie

Tokio sluit 1,3 % lager

De dalende indexen werden aangevoerd door TDK, dat waarschuwde voor verliezen in het volgende kwartaal. Volgens Japans grootste video- en magneetbandenproducent zijn de nakende verliezen te wijten aan een dalende vraag naar onderdelen voor computers en mobiele telefoons. TDK verloor 3,8% of 240 yen tot 6.160 yen.

Elektronicagroepen Toshiba, Hitachi en Mitsubishi bengelden eveneens aan de staart nadat beurshuizen Merrill Lynch Japan en Morgan Stanley hun winstvoorspellingen temperden. Toshiba daalde met 1,1% of 7 yen tot 638 yen; Hitachi met 2% of 22 yen tot 1.106 yen en Mitsubishi Electric met 1,9% of 10 yen tot 508 yen. Toshiba liet bovendien weten dat het in september een van de productielijnen van micro-processors afsluit. Dat is een gevolg van de dalende mondiale vraag.

De vastgoedsector, met Mitsui Fudosan op kop, deed het nog steeds goed, nadat de Japanse regering de deur op een kier zette voor nieuwe investeringen voor transport en infrastructuur. Het aandeel verdikte 2,2% of 29 yen tot 1214 yen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud