Advertentie

Twee gevallen van miltvuur in VS: verband met Arabische stagiair

De verdachte stagiair liet bij zijn afscheid een opvallend e-mailbericht achter, meldt het Amerikaanse tijdschrift Newsweek op zijn internetsite. In de e-mail kondigde hij een verrassing voor zijn voormalige collega's aan.

De autoriteiten stelden intussen vast dat de bewuste bacterie van onnatuurlijke oorsprong is, meldt de zender MSNBC. Een week voor de terreuraanslagen zou in het gebouw in Boca Raton een brief met een poederachtige substantie zijn binnengekomen. Een van de besmette mannen werkte in de postkamer. De andere man, een collega, overleed afgelopen vrijdag aan het door de anthrax veroorzaakte miltvuur. Ook hij zou de brief in handen hebben gehad, meldden werknemers.

In de Amerikaanse staat Virginia ligt een man in het ziekenhuis met symptomen die met miltvuur in verband worden gebracht. De man heeft mogelijk in contact gestaan met het bedrijf waar de twee andere mannen werken die miltvuur hebben, zo meldt de Washington Post.

New York heeft voorzorgsmaatregelen genomen ter bestrijding van miltvuur. De zelden voorkomende ziekte zou een terroristisch wapen kunnen zijn. Er zijn volgens burgemeester Giuliani geen gevallen in New York geconstateerd.

De twee ziektegevallen in Florida hebben de angst voor wraakacties van terroristen voor de aanvallen op Afghanistan aangewakkerd. De recherche onderzoekt in Florida of er een verband bestaat tussen de ziektegevallen en activiteiten van terroristen, maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor.

De angst voor meer aanslagen in de VS is groot. Er zijn draconische veiligheidsmaatregelen van kracht, mede omdat vrijwel vaststaat dat medeplichtigen van de daders van 11 september nog in de VS zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud