Tweede stakingsdag bij NMBS legt treinverkeer in Limburg en Antwerpen plat

In de provincies Limburg en Antwerpen reden de hele dag lang geen treinen. In Hasselt was wel een gedeelte van het personeel, ongeveer 44 procent, aanwezig. Qua treinreizigers was het in Hasselt heel rustig. Tussen Brussel en Antwerpen was er eveneens geen treinverkeer. De vakbonden hadden ook stakersposten georganiseerd, onder andere in Antwerpen en Hasselt.

De staking had ook gevolgen voor de lijnen die naar de stakende regio's reden. De trein op de lijn Gent-Antwerpen hield halt in Sint-Niklaas, op de lijn Gent-Mechelen raakte de reiziger niet verder dan Londerzeel. Op de lijn Brussel-Charleroi werden de treinen tegengehouden in Sint-Genesius-Rode en de treinen richting Doornik en Bergen stopten in Halle. Vanuit Halle reden enkel treinen naar Brussel-Zuid (2 directe en 1 omnibus per uur) en Etterbeek (zeer onregelmatig).

In Leuven was er geen treinverkeer richting Mechelen en Aarschot. In de richting van Hasselt via Landen kon men enkel tot in Sint-Truiden. Zowel naar Luik als Brussel reden heelwat treinen zij het niet volgens het dienstrooster maar zeer onregelmatig.

De staking, georganiseerd door de spoorbonden ACOD en ACV-transcom, begon maandagavond 22 uur en loopt nog tot dinsdagavond 22 uur. Dan komt het treinverkeer in de betrokken provincies weer op gang. Maar volgens woordvoerster Uyterhoeven zal er geen normaal aanbod kunnen verwacht worden. Ze hoopt wel op een minimumdienst van één trein per uur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud