Advertentie

UbiCall werkt aan virtuele telefoonoperator voor bedrijvenmarkt

Het Brusselse technologiebedrijf UbiCall haalt 764.000 euro op in een private plaatsing. Dat geld komt van het Brusselse investeringsfondsen ProSeed Capital en Technicom, en van de Waalse regionale investeringsmaatschappij Invest Borinage-Centre.

UbiCall levert oplossingen om met behulp van een gewone telefoonverbinding en een pakket taaltechnologie klanten snel tot bij de informatie te helpen die ze zoeken. Het eenvoudigste voorbeeld is de virtuele telefoonoperator: een vooraf opgenomen stem die automatisch telefoons opneemt, herkent wat er gevraagd wordt en de beller doorverbindt met de juiste contactpersoon binnen een bedrijf.

Gecompliceerder zijn de voice portals waaraan UbiCall werkt. Courtois noemt ze een audio-metafoor van een bedrijfswebsite: 'De beller kan inbellen op zo'n voice portal-website en via spraakcommando's laat hij zich dan dat deel van de site voorlezen dat hem echt interesseert.'

Advertentie

Courtois: 'UbiCall heeft de technologie waarmee we op aanvraag de website van een bedrijf automatisch in geluidsbestanden kunnen omzetten. De toepassing dient niet om hele sites te laten voorlezen, wel om bijvoorbeeld snel de beurskoers van een bepaald bedrijf op een bepaalde beurs te weten te komen zonder dat je een internetverbinding in de buurt hebt.' Aan mogelijke klanten demonstreert UbiCall volop een testversie van zo'n voice portal.

Op termijn wil UbiCall voor bedrijven een volledige audio-portaalsite maken. Courtois: 'Klanten kunnen dan inbellen en worden geconfronteerd met de audio-versie van het imago van het bedrijf dat ze bellen.'

De verdeling van het geld over de investeerders wordt niet bekendgemaakt. Het is wel de eerste relevante kapitaalverhoging voor UbiCall. De investering van de regionale maatschappij Invest Borinage-Centre verraadt wel dat het bedrijf binnenkort naar Bergen verhuist.

Bij UbiCall werken 14 mensen, het bedrijf werd opgericht in maart dit jaar. JLi

Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Formateur Bart De Wever.
Tarief effectentaks stijgt naar 0,25 procent in nieuwe supernota De Wever
In een nieuwe versie van de supernota van Bart De Wever wordt een meerwaardebelasting op aandelen van 5 procent voorzien en gaat de effectentaks van 0,15 naar 0,25 procent. Werknemers met aandelenopties zullen een solidariteitsbijdrage moeten betalen.
Gesponsorde inhoud