Union Minière neemt volledige controle over Vertex (update)

Volgens woordvoerster Moniek Delvou is Vertex een perfecte aanvulling voor de infraroodproducten van Union Minière (UM). Dit zei zij aan Tijd-Nieuwslijn. Nadat Union Minière in 1998 al een participatie van 40 % had genomen in de Franse onderneming Vertex, een spin-off van de Universiteit van Rennes, heeft het thans de resterende 60% van de aandelen verworven.

Alles samen vertegenwoordigen de totale overnameprijs en het bedrag zowel voor de fijnstelling van de technologie voor de productie van infraroodglas, als voor de toekomstige investeringen in de nieuwe fabriek in Acigne, dichtbij Rennes (Bretagne, Frankrijk) met het oog op de productie op industriële schaal van infraroodglas, een som van nagenoeg 3 miljoen euro. UM zal voortaan zowel de financiële middelen als de menselijke competenties inbrengen die vereist zijn om het volledige potentieel van Vertex tot zijn recht te laten komen.

Vertex ontwikkelde een technologie waardoor het goedkopere precisielenzen voor optische doeleinden gebruikt in infraroodsystemen zal kunnen aanbieden. Het aanbieden van goedkopere producten zal volgens UM de invoering bevorderen van een heel gamma nieuwe toepassingen voor infraroodsystemen, zoals onder meer nachtvisie in wagens, commerciële toepassingen van beveiliging en bewaking, enz. Vertex zal zich vooral richten op de markt van de niet-gekoelde infraroodsystemen. De omzet van deze markt zal binnen vijf jaar vervijfvoudigen tot 1,7 miljard dollar, legt Delvou uit. De goedkopere lenzen van Vertex bieden bijvoorbeeld mogelijkheden voor de commercialisering van nachtvisiesystemen. Op dit moment zijn enkel duurdere wagens, zoals bijvoorbeeld Cadillac, met nachtvisiesystemen uitgerust. Een ander toepassingsgebied is de beveiliging van huis en tuin.

Met de overname door UM wordt Vertex, veel meer dan vandaag het geval is, een productiebedrijf. Op dit moment realiseert Vertex een beperkte omzet uit leveringen aan de Franse overheid, maar specialiseert zich voornamelijk in productontwikkeling. Met de inbreng van UM zal vanaf nu echter meer werk gemaakt worden van productie.

Het persbericht kan u downloaden op de homepage van Union Minière.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud