Usinor boekt 5,2% lagere kwartaalomzet

"In een context van algemene economische groeivertraging merken we toch een bevredigende vraag naar staal op in de meeste sectoren waarin de groep actief is zoals platte producten in koolstofstaal ", aldus Usinor in een mededeling. Voor het tweede halfjaar ziet de staalgroep een kans op herstel.

Bij de platte producten in koolstofstaal daalde de omzet met 1,6% tot 2,288 miljard euro. De volumes lieten een bescheiden klim zien van 0,3%, maar de gemiddelde verkoopprijs daalde met 2,0%. De divisie transformatie-distributie boekte een 7,8% lagere omzet van 987 miljoen euro, terwijl bij roestvrij staal een omzetdaling van 10,9% opgetekend werd tot 899 miljoen euro. Deze daling schrijft de groep in belangrijke mate toe aan de gedaalde vraag uit de VS, ook al is deze minder uitgesproken dan in het begin van het boekjaar.

Het Franse Usinor, het Luxemburgse Arbed en het Italiaanse Aceralia hebben een overeenkomst om te fuseren tot de grootste staalgroep van Europa. De Europese Commissie onderzoekt momenteel dit fusiedossier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud