Advertentie

Vakbonden en directie Sabena overleggen opnieuw

Het niet betekenen van het vonnis volstaat niet, volgens Jan Coolbrandt van het ACV, "want dan kan het vonnis door het inschakelen van een deurwaarder om het even wanneer opnieuw uitgevoerd worden". Pas als de directie de dwangsom van de rechtbank in kort geding niet toepast, kunnen we opnieuw beginnen praten, luidde het bij Dennis De Meulemeester van het ABVV.

De vergadering verloopt moeizaam. De directie twijfelt, volgens Coolbrandt. "Een element kan zijn dat ze niet weet wat de piloten gaan doen als het vonnis wordt opgeheven", verklaarde hij.

Die Sabena-piloten veranderden hun houding niet. De voorbije week legden ze twee dagen het werk neer. "We zijn nog steeds in staking, maar voeren geen acties omwille van de gerechtelijke uitspraak", verklaarde Geert Vertongen (BeCA). Zolang niet aan de eisen wordt voldaan (met name het respecteren van de conventies over senioriteitslijst en carrièreplanning, nvdr.) valt het bovendien niet uit te sluiten dat er opnieuw acties komen, aldus Vertongen.

Van de kant van de directie verklaarde Olivier Gillis, woordvoerder van Sabena, dat "het belangrijkste het hernemen van de dialoog is". Zo wil de directie zo snel mogelijk een ondernemingsraad organiseren om op de laatste vragen een antwoord te geven. Daarna hoopt men met de sociale onderhandelingen te beginnen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud