Advertentie

Van Gend & Loos verkoopt container- en bulktransport aan Wijngaard Natie

Deutsche Post besliste de container- en bulkactiviteiten van NRC te verkopen omdat ze niet langer tot de kernactiviteiten van Van Gend & Loos Euro Express behoren. De overige activiteiten van NRC werden overgebracht binnen een andere bedrijfseenheid van Van Gend & Loos.

Nedlloyd Road Cargo verzorgt nationaal en internationaal vervoer per vrachtwagen van containers, bulkladingen en wijn. Het Euro Express-netwerk van Deutsche Post is gespecialiseerd in de fijnmazige distributie van pakjes en paletten in heel Europa.

NRC realiseerde in 2000 een omzet van 14,8 miljoen euro (bijna 600 miljoen frank) met een 40-tal werknemers. Wijngaard Natie neemt alle chauffeurs van NRC over. Bij de bedienden gaan er vier jobs verloren. De overige bedienden blijven aan de slag bij NRC. De naam Nedlloyd Road Cargo zal, conform de afspraken met Nedlloyd, uit het straatbeeld verdwijnen. De containeractiviteiten van Wijngaard Natie waren tot dusver tot de Benelux beperkt en krijgen dankzij de overname een internationale dimensie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud