Advertentie

Verenigde Staten afgesloten van de wereld (update)

Alle vluchten naar de VS zijn afgelast. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bevolen. Nooit eerder in de geschiedenis van de burgerluchtvaart is deze maatregel genomen, zei het FAA. Volgens de FAA zijn er nog 50 vliegtuigen in het Amerikaanse luchtruim aanwezig. Geen enkel vliegtuig zou in moeilijkheden verkeren.

Het FAA heeft ook alle internationale vluchten afgeleid naar Canada, als reactie op de vermoedelijke aanslagen op de twee torens van het World Trade Center in New York.

In Europa hebben onder meer Duitsland, Nederland, België en Frankrijk alle vluchten naar de VS geannuleerd.

De transatlantische vluchten worden omgeleid via Canada. Vanuit Canada vertrekken alleen vluchten met een humanitair karakter naar de Verenigde Staten.

Vier vluchten van Sabena naar de VS worden omgeleid, twee zijn teruggekeerd en de laatavondvlucht werd geannuleerd na de terroristische aanslagen. De vlucht naar Dallas, Chicago, New York en Washington worden afgeleid naar Canada. De vlucht naar Boston en Montréal keerden terug naar Brussel en de laatavondvlucht 553 werd geannuleerd.

De Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair had eerder besloten alle vluchten naar de Verenigde Staten te annuleren. De groep had vandaag drie vluchten gepland naar Amerika.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM haalt zeven vliegtuigen terug die dinsdagmiddag op weg waren naar de VS. Zij keren terug naar Schiphol, of worden omgeleid naar Canada. Drie andere KLM-vluchten naar de VS zijn afgelast. KLM had geen vliegtuigen aan de grond staan in Amerikaanse luchthavens. Volgens KLM is geen van de bij de aanslagen gebruikte vliegtuigen van hen.

De Duitse luchtvaartgroep SAS heeft vijf vliegtuigen, die op weg waren naar de VS, afgeleid naar Zweden, Ijsland en Noorwegen. Twee andere bleven aan de grond in Kopenhagen. Ook British Airways heeft alle vluchten van en naar de VS afgeblazen.

De Russische regering heeft eveneens alle vluchten naar de VS afgelast. Dat deelde het ministerie van Verkeer in Moskou mee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud