Vernieuwde Eurochallenger-website zet bedrijven op weg naar euro

De commissaris-generaal voor de euro, Jan Smets, maakte de cijfers bekend bij de officiële voorstelling van de nieuwe Eurochallenger-website (www.eurochallenger.be) die erkend wordt als een van de beste euro-informatiesites in Europa en nogmaals sterk inhoudelijk vernieuwd werd. Eurochallenger kreeg er ook een interactieve module bij.

On line kunnen bedrijven, accountants, boekhouders, bedrijfsrevisoren en andere zakelijke dienstverleners alle vragen over de praktische toepassing van de euro voorleggen aan specialisten van het commissariaat-generaal van de euro en van de ministeries van KMO en Financiën. Eurochallenger geeft vooraf al antwoord op de 150 meest gestelde vragen.

Eurochallenger kwam in 1997 tot stand op initiatief van de toenmalig KMO-minister Karel Pinxten, die hiervoor nauw samenwerkte met het Instituut van accountants en belastingconsulenten (IAB), met de andere economische beroepen (boekhouders en bedrijfsrevisoren) en met het commissariaat-generaal voor de euro en de Euro Info Centra. Het project wordt inhoudelijk begeleid door een Opvolgingscommissie van deskundigen onder de leiding van gewezen IAB-voorzitter Raymond Krockaert. De eerste versie werd op een computerdiskette verdeeld bij accountants en bedrijven. De tweede versie was een CD-rom, die later op het internet werd gezet. De nieuwste versie kwam tot stand met de financiële steun van de ministers Reynders (Financiën) en Daems (KMO).

KB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud