Advertentie

Verwarde toestand bij City Bird

Op dit ogenblik vindt bij City Bird een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats die zich normaal gesproken moest uitspreken over het overnamebod van Thomas Cook. Op Nasdaq Europe is de handel in City Bird Holding woensdagmorgen geschorst in afwachting van meer nieuws. Thomas Cook geeft om 17 uur een persconferentie.

In een persbericht zegt Thomas Cook dat al het mogelijke is gedaan om City Bird te herstructureren en te kunnen overnemen. De "starre houding van Boeing" maakt de overname echter onmogelijk. Boeing is de grootste schuldeiser van City Bird, met een claim van meer dan 1,25 miljoen euro (5 miljard frank), en heeft schriftelijk bevestigd niet te kunnen instemmen met het financiële plan dat nu voorligt. Als Thomas Cook nu toch City Bird zou overnemen, kan Boeing, via een procedure in beroep tegen het concordaat, City Bird tot een faillissement dwingen, met alle (financiële) gevolgen vandien.

Een tweede reden waarom Thomas Cook niet langer geïnteresseerd is, is de snel verslechterende toestand in de luchtvaartsector na de terreuraanslagen in de VS.

De beslissing van Thomas Cook brengt mee dat er vanaf woensdag geen beroep meer wordt gedaan op City Bird om vakantiegangers te vervoeren. Voortaan gebeurt dat door maatschappijen uit de Thomas Cook-groep als Condor en JMC. De Duitse toerismegroep gaat overigens haar luchtvaartstrategie herbekijken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud