Virgin Express sleept Sabena voor rechter

Sabena zei in een reactie dat het verbaasd is dat Virgin Express meteen naar de rechter stapt. Volgens het contract tussen de twee luchtvaartmaatschappijen moeten conflicten eerst via arbitrage beslecht worden. Daarnaast beklemtoont Sabena dat haar gedelegeerd bestuurder Christoph Müller nog steeds hoopt om tot een voor beide partijen redelijk akkoord te komen.

De piloten van de Sabena-groep liggen onrechtstreeks aan de basis van de verstoorde relatie tussen Sabena en Virgin Express. De piloten willen dat Virgin Express niet langer vluchten uitvoert voor Sabena, terwijl Sabena piloten ontslaat omdat het zijn productie inkrimpt. Om die reden gaan de piloten donderdag staken.

Virgin zegt in een mededeling dat het niet wil betrokken worden in een conflict tussen de piloten en de directie van Sabena. Bovendien blijft de overeenkomst tussen Virgin en Sabena geldig, zegt de luchtvaartmaatschappij.

Volgens die overeenkomst koopt Sabena 80 zetels op Virgin-vliegtuigen die naar Barcelona en Rome vliegen en 85 zetels op de vluchten naar Londen. Omdat er later meer beenruimte werd voorzien, en er dus zitplaatsen en inkomsten verloren gingen, werd de overeenkomst verhoogd tot 96 zetels.

Sabena wil dat aantal nu terugbrengen tot de oorspronkelijke 80 voor Barcelona en Rome en 85 voor Londen. Virgin zegt dat Sabena deze aanpassing zonder haar goedkeuring wil doorvoeren. Om die reden stapt de luchtvaartmaatschappij naar de rechter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud