VNU en Randstad stoppen met carriere-site newmonday.com

Beide ondernemingen hebben een belang van ieder 50% in de joint venture. Newmonday.com, een on- lineloopbaancentrum voor hoger opgeleiden, is actief in Nederland, Groot-Brittanie, Belgie, Frankrijk, Italie en Spanje. In totaal zijn er ongeveer 140 mensen werkzaam.

Volgens Randstad zal het stopzetten van de joint venture geen negatief effect hebben op zijn winst- en verliesrekening. "Als gevolg van sterk gewijzigde omstandigheden op de arbeidsmarkt bleef de omzet van newmonday.com achter bij de verwachtingen. VNU en Randstad zien daardoor onvoldoende perspectief om gezamenlijk de activiteiten van de carriere-site voort te zetten", aldus VNU en Randstad.

"VNU zal een deel van de activiteiten van newmonday.com in Nederland en Groot-Brittanie integreren in de bedrijven die opereren onder de naam VNU Business Publications. VNU acht de door newmonday.com ontwikkelde concepten kansrijker wanneer zij deel uitmaken van ondernemingen die de markt via verschillende kanalen (print, elektronisch, beurzen) bedienen. Zo beschikken de Nederlandse titels Intermediair en Computable en de Britsevakbladen Computing en Accountancy Age in hun segment over leidende posities op de arbeidsmarkt. Ongeveer 40 medewerkers van newmonday.com zullen in dienst treden bij VNU Business Publications in Nederland en Groot-Brittanie. VNU en Randstad zullen zich inspannen om voor de overige werknemrs een nieuwe arbeidsplaats te vinden", aldus VNU en Randstad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud