Voorzitter FLV Fund biedt ontslag aan

Van Marcke gaf vier redenen voor zijn ontslag. "Ik ben 64 jaar en sta bijgevolg niet te trappelen om nog grote verantwoordelijkheden op te nemen, eender waar. Ik sta recht in mijn schoenen en heb een vlekkeloze carriere van 40 jaar achter de rug. Ik heb mijn taak volbracht en FLV Fund gedistancieerd van Lernout & Hauspie. Ik respecteer bovendien de conclusie van het auditcomite."

Dat auditcomite besliste dat er geen aanwijzing van fraude was bij het het oprichten van de Koreaanse dochter, maar dat de interne controle van FLV Fund wel tekortschoot. "Tegen oplichting is niemand bestand," lichtte van Marcke toe. "Maar zelfs als niet-uitvoerend voorzitter hoort het dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en hieruit mijn conclusies trek. Om die reden stel ik mijn mandaat ter beschikking."

Als FLV Fund beslist om niet verder in zee te gaan met KPMG, wordt Mazars de nieuwe revisor. Het kantoor wordt vertegenwoordigd door commissarissen Van Passel, Mazars en Guerard en heeft vestigingen in Antwerpen, Gent en Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud