Advertentie

Vrouwelijke beleggers veroveren de wereld

De toenemende deelname aan de arbeidsmarkt is een reden voor het stijgende aantal vrouwelijke beleggers. Volgens Winthrop Smit, voorzitter van Merrill Lynch International, eisen vrouwen gewoon hun plek op in de financiële wereld. Beleggen is voor veel vrouwen een noodzaak geworden omdat zij steeds meer moeten voorzien in hun eigen pensioen. Bovendien verlagen betere informatie en scholing de drempel.

Volgens Hannelore Graf, een van de topconsultants bij Merrill Lynch, is er een duidelijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke beleggingsstrategieën. Graf baseert zich hierbij op een onderzoek van de Universiteit van Californië. Zo hebben vrouwen vaak hele andere economische doelstellingen dan mannen en kiezen ze meer dan mannen voor beleggingen in meer conservatieve producten.

Veel vrouwen slagen er bovendien in een beter beleggingsresultaat te boeken dan mannen. Ze handelen minder en moeten daardoor ook minder transactiekosten betalen. Dit leidt er toe dat het rendement over een heel jaar gemeten zo 'n 1,4 procent hoger ligt dan bij de mannen.

"Om te beleggen moet je geld hebben. En als ik geld heb, koop ik er liever iets anders mee", is dan ook een redenering die bij vrouwen steeds zeldzamer wordt.

Merrill Lynch geeft wel toe dat er nog werk aan de winkel is. "Zoals bij de mannen weten sommigen veel van de financiële markten, anderen weer niets."

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud