Advertentie

VS vinden antwoord Taliban onvoldoende

"De president heeft gevraagd dat de sleutelfiguren van de organisatie al-Qa 'ida, inbegrepen Osama bin Laden, zouden uitgeleverd worden aan de verantwoordelijke overheden en dat de Taliban de kampen in Afghanistan zouden sluiten. De Verenigde Staten blijven achter deze eisen staan", aldus de woordvoerder.

De honderden in Kaboel bijeengekomen moslimtheologen verzochten donderdag Osama bin Laden het land te verlaten en stelden een heilige oorlog in uitzicht in het geval van een Amerikaanse aanval.

Intussen hebben de militairen van de Amerikaanse landmacht de opdracht gekregen uit te rukken en zich op te stellen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Landmacht, Thomas White, gezegd. Waar en wanneer de opstelling zal plaatsvinden, is voorlopig niet bekend.

De militairen worden ingezet bij operatie 'Infinite Justice' en zullen de strijd op elk terrein aangaan. "We zijn klaar om de strijd op het terrein aan te gaan, zowel via speciale troepeneenheden, luchtmacht- of gevechtseenheden als via zware of lichtere krachten", zo sprak Thomas White.

Donderdag raakte ook bekend dat 2.200 mariniers, getraind voor speciale operaties, onderweg zijn naar het Midden-Oosten. De mariniers scheepten woensdag in de Amerikaanse staat North-Carolina in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud