Wall Street: chipaandelen fors hoger

Een positief rapport over de chipsector van Merrill Lynch doet de technologieaandelen op Nasdaq fors stijgen. De index zelf klimt 1,13% of 22,93 punten hoger tot 2.050,069 punten.

Een aantal aandelen uit de chipsector wisten te profiteren van het rapport van Merrill Lynch. Volgens het effectenhuis ziet de sector zich nog steeds geconfronteerd met overcapaciteit en tegenvallende vraag, maar lijkt het ergste nu wel achter de rug te zijn.

Merrill Lynch verhoogde het advies op elf chipaandelen, waaronder Analog Devices (+ 6,3%), Linear Technology (+ 5,11%), RF Micro Devices (+ 5,7%), Micron Technology (+ 1,73%) en Texas Instruments (+ 5,82%). Intel (+ 2,58%) behoorde niet tot de aandelen die werden opgewaardeerd, maar het aandeel wist al te profiteren van de winst van de sector als geheel.

Ook Priceline.com boekt 12,40% winst tot 9,970 dollar. De on-lineaanbieder van reizen en vliegtickets boekte over het tweede kwartaal een winst voor buitengewone elementen van 0,05 dollar, tegen een verwachting van 0,01 dollar van analisten. Priceline.com stelde ook de verwachtingen voor het lopende kwartaal opwaarts bij.

Lucent Technologies, de Amerikaanse leverancier van telecomapparatuur, gaat converteerbare bevoorrechte aandelen uitgeven voor een bedrag van 1 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf dinsdag nabeurs bekend. De bevoorrechte aandelen van Lucent kunnen worden omgezet in gewone aandelen met een premie van 16 tot 20%, zo meldt het persbureau Bloomberg. Zij zouden ook een jaarlijks dividend opleveren van 8,5 tot 9%. De bevoorrechte converteerbare aandelen worden geplaatst bij institutionele beleggers. Lucent verliest 10,44% tot 6 dollar.

Net als dinsdag, wordt ook woensdag belangrijk macro-economisch nieuws verwacht, dit keer in de vorm van de NAPM-index. Analisten verwachten dat de inkoopmanagersindex over juli zal uitkomen op 44,5, tegen 44,7 in juni. Verder zullen ook de bouwuitgaven over juni bekend worden gemaakt. Hier verwachten analisten en stijging met 0,2%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud