Advertentie

Wall Street hoger dankzij index van de aankoopdirecteuren

Een half uur na opening won de Dow Jones 0,9% op 8.759,89 punten, de Nasdaq Composite Index 1,8% op 1.486,55 punten.

De inkoopmanagersindex van Chicago is een voorloper van de nationale enquête onder inkoopdirecteuren die maandag wordt gepubliceerd. Zolang de index onder 50 staat, beschouwen analisten dat als een teken van afnemende activiteit in de verwerkende industrie.

De technologie-aandelen, die woensdag en donderdag onder druk stonden, lijken terug recht te krappelen. Cisco Systems boekt 4,5% winst. Microsoft noteert onveranderd, terwijl Intel 0,9% stijgt.

AT&T stijgt 2,7%. De Wall Street Journal meldde vrijdag in haar on-line-editie dat AT&T weer bereid zou zijn de fusiebesprekingen over de kabelactiviteiten met Comcast te hervatten. Comcast zal volgens de Wall Street Journal wel eerst een geheimhoudingsovereenkomst moeten ondertekenen en het eerder afgewezen bod van 40 miljard dollar verhogen.

Daarnaast heeft AT&T volgens de krant eveneens met alle vier regionale Bell-bedrijven, te weten BellSouth, SBC Communications, Verizon Communications en Qwest Communications, gesproken over de mogelijke fusie of overname van de langeafstandstelefoniedivisies van AT&T. Volgens de krant gaat het hier om verkennende gesprekken en is een overeenkomst niet op korte termijn te verwachten.

Donderdag lieten de belangrijkste aandelenindices een opmerkelijke veerkracht zien. De indices verloren na opening snel terrein, terwijl het volume laag bleef. In de middaghandel wisten de Dow Jones-index en de S&P 500 bij een toenemend volume uit de rode cijfers te komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud