Wall Street: Intel meteen lager

Het aandeel van chipfabrikant Intel, dat al twee dagen achtereen met winst de dag uitging, moet nu 1,42% lager tot 31,85 dollar. Een Taiwanese krant meldde woensdag dat het bedrijf mogelijk niet in staat is aan de vraag voor de Pentium 4-processor te voldoen als de verkoop van pc's weer oppikt. Dinsdag steeg het aandeel Intel nadat CFO A. Bryant tijdens een conferentie aangaf steeds comfortabeler te worden met de uitgesproken verwachtingen voor het vierde kwartaal.

Ook Intels sectorgenoten moeten lager: Advanced Micro Devices verliest 1,4% tot 13,59 dollar en Applied Materials gaat 1,7% achteruit tot 41,25 dollar. Microsoft daalt met 0,5% tot 63,4 dollar, Dell 0,8% tot 26,27 dollar en Cisco Systems 1,1% tot 19,48 dollar.

Texas Instruments bevestigde bij monde van CEO Engibous de eerder uitgesproken verwachtingen voor het vierde kwartaal. Analisten verwachten gemiddeld dat Texas instruments over het vierde kwartaal een verlies per aandeel van 0,09 dollar bekend zal maken, bij een omzet van bijna 1,7 miljard dollar. Texas Instruments zakt met 2,4% tot 31,8 dollar.

Elektronicafabrikant Flextronics maakte dinsdag nabeurs bekend vast te houden aan de eerder gegeven leidraad. Het bedrijf noemde de marktomstandigheden momenteel redelijk stabiel en gaf daarbij aan in enkele segmenten een licht herstel te zien. Volgens het bedrijf is het echter niet helemaal duidelijk of het hierbij seizoenseffecten betreft of 'iets dat meer robuust is'. Op 25 oktober liet Flextronics weten voor het derde kwartaal een winst per aandeel van 0,15 tot 0,18 dollar te verwachten bij een omzet van 3,3 tot 3,5 miljard dollar. Flextronics wordt hiervoor beloond en stijgt met 1,2% tot 25,85 dollar.

Vanavond om 20.00 uur publiceert het stelsel van de Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, het Beige Book. Daarin wordt de economische toestand in de VS van de afgelopen maand toegelicht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud