Advertentie

Wall Street krabbelt voorzichtig recht

Omstreeks 16u45 tekent de Dow een voorzichtige winst van 0,2% tot 10501 punten op. De Nasdaq doet hetzelfde en belandt daardoor op 2080 punten en de S&P500 voegt 0,37% bij tot 1212,65 punten.

Toch blijft het macro-economische plaatje er somber uit zien. Voorbeurs werd bekend dat de detailhandelverkopen in juni lager zijn uitgekomen dan verwacht. De producentenprijzen waren conform de analistenverwachtingen, maar het consumentenvertrouwen bleek hoger te zijn uitgekomen dan waarop was gerekend. Voor Greenspan is het consumentenvertrouwen een belangrijke leidraad voor het rentebeleid. Beleggers vrezen dan ook dat Greenspan de rente voorlopig niet zal verlagen, terwijl de economie er alles behalve florissant voorstaat.

Verder waren er donderdag nabeurs ook een aantal bedrijfsmededelingen die niet meteen tot juichen aanzetten. Halfgeleiderbedrijf Rambus verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal, dat in september eindigt, 20% lager zal uitkomen dan over het derde kwartaal. Dit is te wijten aan prijsverlagingen en de afnemende vraag naar computers. Het aandeel duikt dan ook 12% lager tot 9,57 dollar.

De cijfers die AMD donderdag nabeurs bekendmaakte, deden het sentiment evenmin deugd. De nettowinst daalde met 92% naar 17,4 miljoen dollar en de omzet met 16%, tot 985 miljoen dollar. De winst per aandeel van 5 dollarcent was ruim lager dan de verwachting van analisten. Het bedrijf meldde verder dat in het derde kwartaal mogelijk een operationeel verlies wordt geleden. Het aandeel verliest 8,4% tot 20,8 dollar.

Netwerkbedrijf Juniper koerst daarentegen 3% hoger tot 29,3 dollar. De concurrent van Cisco meldde een omzetstijging van 79% naar ruim 202 miljoen dollar. Dat was iets onder de verwachting van analisten, terwijl de winst per aandeel met 9 dollarcent de vooruitzichten juist iets overtrof.

Bovendien concentreren kooplustige beleggers zich dan maar op andere bedrijven, zoals olie - en farmawaarden. Zo verdappert Exxon Mobil 1,5% hoger tot 86,7 dollar en schrijft Merck & Co 1,4% bij tot 61,8 dollar.

Op de agenda van vrijdag prijkt nagenoeg geen Amerikaanse bedrijfsnieuws. Volgende week komt de stroom resultaten pas echt goed op gang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud