Wall Street laat verdeeld beeld zien

Van de 30 aandelen die deel uitmaken van de Dow Jones-index noteerden er dertien hoger en moesten zestien aandelen een verlies incasseren. Honeywell noteerde onveranderd. Grootste stijgers waren United Technologies (+3,1%), Citigroup (+2,5%) en Alcoa (+1,8%). De lijst met dalers wordt aangevoerd door General Motors met een verlies van 3,3% op 43,40 dollar. Caterpillar gaat 2,5% lager en AT&T levert 2,3% in.

Beleggers kijken dinsdag met belangstelling naar IBM en Intel, die nabeurs de derdekwartaalcijfers presenteren. IBM noteerde 0,9% lager op 101,10 dollar. Analisten verwachten dat 'big blue' een winst per aandeel van 0,95 dollar bekend gaat maken. Intel was maandag een van de grootste verliezers en herstelde dinsdag tijdens de ochtendhandel; het aandeel wint 1,6% en stijgt naar een koers van 24,76 dollar.

Johnson & Johnson heeft in het derde kwartaal een winststijging van 16% gerealiseerd. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel van 0,49 dollar tegen 0,43 in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden een winst per aandeel van 0,48 verwacht. De winststijging is volgens Johnson & Johnson te danken aan een stijging in de vraag naar gezondheidsproducten in de Verenigde Staten. Het aandeel wint 1,4% op 56,48 dollar.

Unisys noteert 3,8% lager op 9,04 dollar. Het bedrijf heeft in het derde kwartaal een winst behaald van 20,9 miljoen dollar, of 0,07 dollar per aandeel. Dat is boven verwachtingen van analisten, maar lager dan de resultaten in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf zijn de inkomsten aan het einde van het derde kwartaal scherp gedaald. Het bedrijf verwachtin het vierde kwartaal de kosten te kunnen verlagen.

Kimberly-Clark rapporteert pas op 23 oktober haar derdekwartaalcijfers maar gaf dinsdag al aan dat de winst per aandeel lager zal zijn dan vorig jaar. De producent van consumentenproducten gaat uit van een winst per aandeel van 0,80 dollar. Daarin is een voorziening opgenomen van 6 dollarcent per aandeel voor 'wisselkoerseffecten'in Mexico en Australie. Het aandeel verliest 7,3% op 55,69 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud