Advertentie

Wall Street levert vroege verliezen in

Vandaag blijft groot macro-economisch nieuws uit. Dat geeft beleggers ademruimte om de rally van maandag voort te zetten. Dinsdag raakte in de namiddag bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in de maand september fors gedaald is. Dat nieuws zorgde voor zenuwachtigheid op de beursvloeren. Sommigen gaan ervan uit dat een recessie nu onafwendbaar is, terwijl anderen erop rekenen dat de kans op een renteverlaging met 50 basispunten door de Federal Reserve op 2 oktober groter wordt.

Bed Bath & Beyond gaat fors omhoog, nu de verdeler van huishoudgoederen heeft laten weten dat het de verwachtingen voor het jaar zal halen. Daarnaast boeken General Electric (+0,31%) en Citigroup (+1,17%) winsten.

De gediversifieerde holding Textron verlaagde woensdag de verwachting voor de tweede helft van het jaar en kondigde aan 2.500 banen te zullen schrappen. Het aandeel verlies 19,7%.

Daarnaast kwamen enkele bedrijven met resultaten. Micron Technology daalt 5,9%. Het bedrijf maakte dinsdag nabeurs bekend in het vierde kartaal een verlies te hebben geleden van 576 miljoen dollar ofwel 0,96 dollar per aandeel als gevolg van scherpe prijsdalingen van geheugenchips. In dezelfde periode vorig jaar behaalde de maker van microchips een winst van 726,7 miljoen dollar ofwel 1,20 dollar per aandeel. De omzet daalde tot 480 miljoen dollar van 2,3 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Goldman Sachs kondigde aan dat de winst voor het vierde kwartaal op rij lager ligt. In het derde kwartaal van 2001 zag de investeringsbank zijn nettowinst met 43% afnemen. Het aandeel wint 1,77%

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud