Advertentie

Wall Street negeert slecht nieuws

Het ziet er dus naar uit dat de Dow Jones en de Nasdaq de duikvlucht van vrijdag niet willen verderzetten. Bij een verdere afkalving zou de Nasdaq-index kunnen dalen tot het laagste niveau van dit jaar.

Na anderhalf uur handelen staat de Dow Jones 0,25% hoger op 9.629,2 punten. De door technologie-aandelen gedomineerde Nasdaq wint 0,15% tot 1.690 punten en de S&P 500 noteert 0,6% hoger op 1.091,8 punten.

Met weinig bedrijfsnieuws op de agenda zijn de ogen vanavond gericht op het Amerikaanse ministerie van Financiën dat het consumentenkrediet bekend maakt. Dit cijfer is belangrijk omdat daaruit moet blijken of de Amerikaanse burgers hun bestedingen aanpassen aan het negatieve sentiment rond de economie.

"Hoewel de macro-economische cijfers een gemengd beeld geven, is er absoluut geen vertrouwen meer. Voor een opleving van de markt moet toch eerst het vertrouwen terugkomen," aldus een handelaar tegenover nieuwszender CNN.

Opvallend genoeg zijn het de technologie-aandelen die het hoofd boven water weten te houden. De Philadelphia Semiconductor Index, waarin de producenten van microprocessoren zijn opgenomen, daalt met 1%. Financiële dienstverleners leveren iets minder in.De S&P Financials Index staat op een verlies van 0,5%. Alleen farmacie-aandelen, doorgaans een defensieve sector, stijgen met een half procent.

Van de chipproducenten weet AMD, de grootste concurrent van Intel, het meest te profiteren. Het aandeel stijgt 2,3% tot 11,8 dollar. Intel zelf daalt met een magere 0,2%.

Bij de financiële dienstverleners is Charles Schwab met een verlies van ruim 2% een van de grootste dalers. De zakenbank J.P. Morgan Chase verliest ruim 1%.

Het aandeel AOL Time Warner tekent bijna 2% bij. Volgens media-investeerder John Malone heeft AOL Time Warner een fusie voorgesteld van zijn kabelactiviteiten met die van AT&T Broadband. Zijn uitlatingen zijn de eerste publieke indicaties van een plan van een fusie van de twee grootste Amerikaanse kabelmaatschappijen. Al eerder deed branchegenoot Comcast een bod op AT&T Broadband.

Volgens waarnemers lokt een deal tussen AOL en AT&T een reactie uit van de concurrentiewaakhonden en van ondernemingen als programmamaker Walt Disney en softwarebedrijf Microsoft. AOL en AT&T weigerden maandag commentaar te geven.

Op de obligatiemarkt staan de rendementen op de tweejarige waardepapieren licht hoger. De tien- en dertigjarige staatsleningen zakken ruim een half uur na opening van Wall Street iets weg.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud