Advertentie
Advertentie

Wall Street opent met verlies

De stemming wordt gedomineerd door de tegenvallende vooruitzichten, die netwerkgigant Cisco Systems dinsdagavond tijdens een telefoonconferentie bekendmaakte. Topman John Chambers zei daar dat hij voorzichtig optimistisch is dat de sector in de Verenigde Staten zijn bodem zal bereiken in de komende drie tot zes maanden. Hij verwacht voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een omzetdaling, gelegen tussen nul en vijf procent. Die vooruitzichten zijn duidelijk somberder dan de meeste analisten hadden verwacht. Cisco zakt met 3,1% tot 18,66 dollar.

Emulex, een producent van data-opslagapparatuur, rapporteerde dinsdag nabeurs over het vierde kwartaal een winst uit gewone bedrijfsuitoefening van 0,11 dollar per aandeel, een dollarcent boven de verwachtingen van analisten. Het concern waarschuwde evenwel dat de omzet- en winstdoelstellingen voor 2002 niet gehaald zullen worden. Emulex geeft 5,7% prijs tot 24,23 dollar.

Microsoft heeft beroep aangetekend bij het Amerikaanse Hooggerechtshof en vraagt een nieuw proces over de beschuldigingen van monopolievorming. Microsoft stijgt met 0,3% tot 66,56 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.