Wall Street staat op winst

Er wordt nog weinig bedrijfsnieuws verwacht. De meeste Amerikaanse bedrijven hebben hun cijfers al gepubliceerd. Enkel de telefoonmaatschappij Verizon Communications maakte bekend zijn verwachtingen voor de winst en omzet voor 2001 neerwaarts bij te stellen. Verizon geeft 2,96% prijs tot 54,360 dollar.

De nadruk komt opnieuw op de macro-economische ontwikkelingen en het monetaire beleid te liggen. In de VS is de omzet van winkelketens in de week tot en met 28 juli met 0,3% gestegen ten opzichte van de voorgaande week. In de voorgaande week daalde de omzet met 0,5% op weekbasis. Op jaarbasis steeg de omzet van winkelketens met 2,2%.

Het persoonlijk inkomen in de maand juni steeg er met 0,3% ten opzichte van mei. Dat is boven de gemiddelde verwachting van economen. De persoonlijke bestedingen zijn in juni met 0,4% gestegen, tegen een verwachting van een stijging van 0,3%.

De index voor het consumentenvertrouwen in juli uitgekomen op 116,5. Dit heeft de Amerikaanse Conference Board dinsdag bekendgemaakt. De gemiddelde verwachting van economen lag op een indexcijfer van 118,2.

Onverwacht nieuws kwam er maandag van General Electric. GE Capital, de financiële divisie van het Amerikaanse conglomeraat General Electric, koopt voor 5,3 miljard dollar in contanten de financiële dienstverlener Heller Financial. Per aandeel betaalt het concern 53,75 dollar. Dat is 50% meer dan de slotkoers van Heller afgelopen vrijdag. Beleggers reageerden verdeeld op het nieuws. General Electric verloor ruim 2%. Heller sloot 44% hoger. Vandaag geeft GE nog eens 1% prijs tot 43,160 dollar.

Adobe Systems, de producent van grafische software, zei gisteren voorbeurs de omzetdoelstelling voor het derde kwartaal mogelijk niet te halen. Beleggers reageerden teleurgesteld en het aandeel verloor ruim 5% aan waarde. Ook vandaag moet Adobe 1,62% achteruit tot 39,880 dollar.

De Dow Jones index sloot maandag op een stand van 10.401,72 punten een verlies van 0,14%. De Nasdaq leverde uiteindelijk 0,55% in op 2.017,82 punten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud