Wall Street start hoger

De beleggers blijven heel voorzichtig. Het Amerikaanse ministerie van Handel meldde vrijdag dat de orders voor duurzame goederen in juli met 0,6% gedaald zijn tot het laagste peil in drie jaar.

Na een halfuur handel stond de Dow Jones 0,31% hoger op 10.261 punten. De S&P500-index stijgt 0,51% tot 1.168 punten. De Nasdaq ging met een procent winst van start en stond 1,47% hoger op 1.870 punten.

De producent van netwerkapparatuur Cisco Systems meldde donderdag nabeurs dat de bestellingen in het huidige kwartaal vlot binnenlopen en in lijn met de doelstelling liggen. Dat lijkt op een stabilisering van de sector te wijzen, een basis van waarop nieuwe groei mogelijk is. Cisco maakte ook bekend de organisatie van het bedrijf te veranderen. De activiteiten worden onderverdeeld in elf verschillende segmenten. Het bedrijf was tot nu toe opgedeeld in de onderdelen enterprise, service provider en commercial. Cisco wint 4,7 %. Ook de sectorgenoten gaan hoger. Sun Microsystems klimt 2,1% en Lucent 2,6%.

Softwaremaker Novell rapporteerde donderdag nabeurs een winst per aandeel - exclusief eenmalige items - van 0,04 dollar over het derde kwartaal. Wall Street-analisten gingen uit van een break-even resultaat. Novell verwacht de winstdoelstelling voor het hele jaar te halen. Het aandeel wint 4%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud