Wall Street zakt verder weg

Omstreeks 18.00 uur staat de Dow Jones-index 1,06% lager op 9.768,11 punten. De Nasdaq Composite Index daalt met 0,86% tot 1.919,28 punten en de breed samengestelde S&P500-index verliest 1,08% tot 1.137,05.

De technologieaandelen staan bij opening onder druk. Beleggers zijn bang dat de aandelen de laatste tijd sterker zijn gestegen dan de vooruitzichten rechtvaardigen.

Het aandeel van chipfabrikant Intel, dat al twee dagen achtereen met winst de dag uitging, moet 1,15% prijsgeven tot 31,94 dollar. Een Taiwanese krant meldde woensdag dat het bedrijf mogelijk niet in staat is aan de vraag voor de Pentium 4-processor te voldoen als de verkoop van pc's weer oppikt. Dinsdag steeg het aandeel Intel nadat CFO Bryant tijdens een conferentie aangaf steeds comfortabeler te worden met de uitgesproken verwachtingen voor het vierde kwartaal.

Ook Intels sectorgenoten moeten lager: Advanced Micro Devices verliest 2,6% tot 13,44 dollar en Applied Materials gaat 1,45% achteruit tot 41,36 dollar. Microsoft daalt met 0,06% tot 63,7 dollar en Cisco Systems 1,2% tot 19,46 dollar.

Texas Instruments moet bijna 3% prijsgeven tot 31,61 dollar en dat terwijl de bestuursvoorzitter van de onderneming de eerder uitgesproken verwachtingen voor het vierde kwartaal herbevestigd heeft. Klaarblijkelijk hadden beleggers op mooiere perspectieven gerekend.

De handel is in afwachting van een publicatie van het stelsel van de Amerikaanse centrale banken. De Federal Reserve treedt vanavond om 20.00 uur naar buiten met het Beige Book. Het rapport, genoemd naar de kleur van de kaft, geeft inzicht in de stand van de Amerikaanse economie. Ook blikt de markt vooruit naar de publicatie aanstaande vrijdag van de "krimp" van het bruto binnenlands product (bbp) in de VS. Economen rekenen op een daling van 1%.

Op de obligatiemarkten noteren de staatsleningen licht hoger. De geringe inflatie baant de weg voor nieuwe renteverlagingen, menen diverse partijen. Verdere renteverlagingen zijn goed voor de vastrentende waarden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud