Advertentie

Wall Street zet week hoopvol in

Rond 17.00 uur stond de Dow Jones 3,23% hoger op 8.501,93 punten. De Nasdaq Composite Index steeg 4,28% tot 1.484,13 punten. De S&P 500 Index won 3,14% tot 996,10 punten.

Op Wall Street sloten de belangrijkste aandelenindices vrijdag de eerste handelsweek na de terroristische aanslagen in de VS roodgekleurd af. De stemming was de hele week nerveus aangezien marktpartijen nog steeds geen duidelijkheid hebben over de gevolgen van de terroristische acties.

Net als in Europa zetten beleggers in de VS de nieuwe week vol goede moed in. Het helpt dat analiste Abby Joseph Cohen het percentage aandelen in de portefeuille van 70 naar 75% verhoogde en het percentage aan te houden obligaties verlaagde. Cohen gelooft dat de onderwaardering, de overheidsinitiatieven en het inkopen van eigen aandelen de aandelenmarkten zullen ondersteunen.

Zoals de laatste tijd meestal het geval is, staat tegenover elk positief bericht een negatief. De index van de leading indicators, die om 16.00 uur werd bekendgemaakt, is in augustus met 0,3% gedaald. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. Die index geeft de verwachte economische groei voor de VS weer in de komende 6 maanden.

Het bedrijfsnieuws van maandag is niet alleen kommer en kwel. JDS Uniphase, de Amerikaanse producent van glasvezelcomponenten, liet een voorzichtig optimistisch toekomstbeeld doorschemeren. Het bedrijf ziet de eerste tekenen van stabilisatie. Wel kondigde JDS Uniphase aan over het eerste kwartaal verwacht een lagere omzet te behalen. JDS Uniphase stijgt met 13,1% tot 6,7 dollar.

De Amerikaanse beveiliger van internettransacties VeriSign kondigde aan Illuminet Holdings over te nemen voor 1,2 miljard dollar. Illuminet is een provider van netwerkverbindingen en serviceverlener aan telecombedrijven. VeriSign daalt 3,45% tot 36,98 dollar.

De belangrijkste stijgers in de Dow Jones zijn General Electric (+9,4%), Intel (+7,1%) en Home Depot (+6,9%). Boeing en Citigroup, die vorige week fel onder vuur lagen, dikten aan met 5,75% en 5,65%.

Advertentie
Gesponsorde inhoud