Weerbericht voor dit weekend: december begint zacht

Een zuidelijke luchtstroming voert zachte lucht over ons land aan. Storingen zorgen voor veel bewolking en soms regen. Na de middag trekt een actieve regenzone door het land en vanavond volgen er opklaringen. Een zwak hogedrukgebiedje doet de kans op mist toenemen.

Het is zwaar bewolkt tot betrokken en nevelig met plaatselijk mist. Het is vanochtend zacht met minima rond 9 graden in de Ardennen en rond 12 graden elders. Af en toe valt er lichte motregen, maar er is ook ruimte voor droge periodes met mogelijk een enkele opklaring. In de loop van de namiddag trekt een regenzone van west naar oost en gaat het af en toe matig regenen. De eerst nog zwakke wind wakkert aan tot matig en waait uit het zuid-zuidwesten, windkracht 2 nadien 3/4 aan zee tijdelijk 5. Het wordt zacht met maxima tussen 10 en 14 graden.

Vannacht verlaat de storing het oosten. Vanuit het westen volgen er opklaringen, die in het tweede deel van de nacht ook het oosten bereiken. De wind wordt zwak en ruimt naar het westen, kracht 2. In de opklaringen wordt er gemakkelijk nevel en plaatselijk mist gevormd. Het kwik zakt tot 5 of 6 graden in de Ardennen en aan zee. Elders liggen de minima rond 7 graden.

Er komt weinig verandering in het weerbeeld. Storingen worden geregeld naar West-Europa gestuurd en bepalen ons weer met regen of buien. Af en toe is er ruimte voor droger weer.

Zondag na een mistige ochtend is het tijdelijk droger met ook schuchtere opklaringen. In de loop van de namiddag en vooral 's avonds wordt het betrokken en volgt er opnieuw regen. Het wordt iets koeler met maxima tussen 6 en 9 graden.

Maandag verlaat een regenzone het noordoosten van het land in de loop van de ochtend. Na het opruimen van nevel en mist wordt het wisselend bewolkt en meestal droog. Later op de dag gaat het opnieuw regenen. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden.

Dinsdag wordt het alweer een regenachtige dag. Eerst zijn er periodes met regen, na de middag volgen er buien. Er is sporadisch een opklaring mogelijk. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud