Advertentie

Weerbericht voor dit weekend: grijze tinten

Een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan en een lagedrukgebied nabij Denemarken brengen een stevige stroming over onze streken op gang. Daarin glijden regenzones of buien naar België.

We krijgen opnieuw regen. Een nieuwe storing is daarvan de oorzaak. Het landschap wordt ondergedompeld in grijze tinten en bovendien valt er van tijd tot tijd regen. Voor beterschap op het weerfront moeten de ogen gericht zijn op het noordwesten, want in de loop van de namiddag drijven opklaringen binnen via de Noordzee. De lucht is onstabiel en dat betekent kans op een bui. De Ardennen blijven in de bewolking en daar kan heel de dag wat regen vallen. De herfst heeft er zin in, want er staat een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind en ook het kwik is niet in een mooi nazomers humeur met maxima rond een graad of 17.

Vannacht verlaat de meeste regen het land en komt een droog weerbeeld in de plaats. Toch is de kustregio met een westelijke tot noordwestelijke stroming gevoelig voor een Noordzeebui en ook het noordoosten kan verdwaalde regendruppels verwachten. Er komen opklaringen en wolkenvelden voor en bij iets bredere opklaringen kan het afkoelen, tot een graad of 6 in de Hoge Venen en tot gemiddeld 9 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig uit het west-noordwesten doorwaaien, matig windkracht 4 in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Zondag bepalen wolkenvelden nog steeds het weerbeeld. De kans op regen is het grootst in het noordoosten van het land. Opklaringen kunnen aanwezig zijn in het gebied langs de Frans-Belgische grens. Bij een vrij stevige noordwestenwind wordt het 15 graden.

Maandag trekken storingen zuidelijker en nemen overal de neerslagkansen toe. Grijs en regenachtig zijn de twee kernwoorden om het weerbeeld te beschrijven. Bovendien is het veel te koud voor begin september met maximale waarden rond 15 graden.

Dinsdag valt ook in het water met een zwaar bewolkt tot betrokken weerbeeld en van tijd tot tijd regen. Er is weinig zon en bij een westenwind klimt het kwik in de thermometer met moeite naar 15 graden, in de Ardennen naar 11 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud