Weerbericht voor donderdag 30 augustus: laatste zonnige dag

Het hogedrukgebied verliest snel zijn greep op ons weer, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen om tot ons land door te dringen. Depressies met bewolking en buien zullen vanaf morgen voor een wisselvallig weerbeeld zorgen.

Na een frisse start met minima tussen 5 en 13 graden, is het aanvankelijk vrij zonnig, al drijven er geregeld meer hogere wolkenvelden voorbij waarachter de zon zich af en toe wegsteekt. In de loop van de namiddag ontstaan er in het binnenland nog stapelwolken. De zon laat zich tussendoor nog steeds gelden en met maxima rond 23 graden wordt het toch nog een aangename dag. Tegen het einde van de namiddag wordt in het westen van het land de aanwezigheid van bewolking nadrukkelijker en krijgt de zon het moeilijk zich te handhaven. Er waait een zwakke wind uit oostelijke richting.

Vannacht wordt er werk gemaakt van een weersverandering. In het eerste deel van de nacht blijft het droog, maar de bewolking neemt langzaam toe vanuit het westen. Na middernacht wordt het overal zwaar bewolkt tot betrokken en volgen er periodes met regen of buien die langzaam vanaf de kust landinwaarts trekken. Door de bewolking wordt het minder fris met minima tussen 10 en 14 graden bij een naar het noordwesten draaiende wind.

Vrijdag is het voorlopig gedaan met het fraaie weer. Een actieve storing trekt door het land en zorgt voor veel bewolking en soms wat regen of buien. Later in de namiddag komen er tussendoor opnieuw opklaringen tevoorschijn. Met maxima rond 21 graden wordt het een fractie minder warm.

Zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar voortdurend af. Tijdens de zwaar bewolkte perioden is er steeds kans op een bui. Vooral het centrale en oostelijke deel van het land zijn gevoelig voor buien. In het westen blijft het mogelijk droger. De maxima bereiken gemiddeld 20 graden. Zondag neemt waarschijnlijk een droge en half bewolkte start. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking van het westen uit toe, later gevolgd door landinwaarts trekkende regen of buien. De maxima handhaven zich rond 20 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud