Advertentie

Weerbericht voor vrijdag 6 september: vastgeroest

De noordoostflank van een hogedrukgebied ten westen van de Britse eilanden fungeert als een glijbaan voor diverse Atlantische storingen. De stroming lijkt vastgeroest te zijn, want in deze situatie komt nauwelijks verandering. Grijze dagen liggen in het verschiet met periodes met regen en te lage maxima voor de tijd van het jaar. De herfst is op volle kracht.

De bewolking neemt toe vanuit het noordwesten en maakt het overal zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien neemt de kans toe op regen, vooral over het noorden en oosten van het land. Het gaat niet om grote hoeveelheden, maar genoeg om nat van te worden. De opklaringen hebben het moeilijk zich te manifesteren. De schaarse opklaringen zijn vooral aanwezig in het zuidelijke langsgedeelte. Elders blijft het grijs. De wind komt uit een voor ons ongunstige noordwestelijke hoek en is matig landinwaarts, vrij krachtig aan zee. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 graden in Vlaanderen zitten we een drietal graden onder het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Op de hogere toppen van de Ardense heuvels haalt het kwik nauwelijks 12 graden.

Vannacht zijn de wolkenvelden in de meerderheid maar de droge periodes overheersen. Toch is er plaatselijk kans op een buitje of een verdwaalde regendruppel. De noordwesten- tot westenwind waait matig in het binnenland tot krachtig aan zee. Het kwik daalt naar een 10 graden in de Ardennen tot 15 graden aan zee.

Zaterdag valt in het water. Een nieuwe regenzone heeft het volop op de Lage Landen gemunt en brengt grijze herfstwolken met regen. De wind maakt het onaangenaam en we halen maximaal 17 graden.

Zondag verandert er weinig. Regenzones liggen op de loer en dompelen ons onder in een zwaar bewolkt tot betrokken weerbeeld. Bovendien blijft het niet droog. Vooral het noordoosten heeft de slechtste papieren bij een middagtemperatuur van 15 graden.

Maandag lijkt iets droger uit te vallen. Maar met nog steeds dezelfde stroming en een regenzone dichtbij kunnen we veel wolken verwachten waaruit een bui of wat lichte regen valt. Bij een matige westnoordwestenwind liggen de maxima rond 15 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud