Weerbericht voor woensdag 17 oktober: laatste nazomerse dag

Een storing heeft gisteren in de vroege ochtend het oosten verlaten en wordt opgevolgd door een hogedrukgebied, waardoor de zon er al vroeg bij was. Dat hogedrukgebied bevindt zich over Noorwegen, maar kan tot vanavond ons weer domineren. Er wacht opnieuw zonnig herfstweer, al komen er meer wolkenvelden opzetten.

Na het vlug opruimen van ochtendnevel en na een erg koele ochtend met minima tussen 6 en 10 graden, volgt er opnieuw een prachtige en vooral aangenaam warme herfstdag. Een stralende zon wordt soms gesluierd door hoge wolkenvelden, maar blijft het weerbeeld bepalen. Het kwik klimt tot een landelijk gemiddelde van 20 graden. Plaatselijk zijn er maxima mogelijk van 22 graden. De zwakke zuidoostenwind spant na de middag aan tot meestal matig, windkracht 2, na de middag meestal 3. Vanuit het westen kunnen hoge wolkenvelden toenemen, maar het blijft zonnig.

Vannacht zijn er brede opklaringen. Vanuit het westen neemt de bewolking toe. Na middernacht kan er lichte regen vallen op nadering van een storing. In het oosten blijft het nog droog tot de ochtend. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 9 en 13 graden. De wind ruimt naar het zuiden en is zwak, in de kustgebieden bij momenten matig, windkracht 2 tot 3.

Een gigantische depressie nabij Ierland wint terrein richting ons land. Hierdoor kunnen storingen tot over onze streken doordringen. Met overheersende zuidenwinden blijft het aanhoudend zacht, maar de neerslagkansen nemen toe. Het einde van het nazomertje nadert met rasse schreden.

Donderdag komt er een einde aan het droge en zonnige weer. Een storing zorgt voor zwaar bewolkte perioden met af en toe regen of buien. Zelfs een plaatselijke donderslag is niet uitgesloten. Er is ook nog ruimte voor opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden.

Vrijdag zijn er in de ochtend mistbanken mogelijk. Nadien volgt er een wisselende bewolking en blijft het droog. In de loop van de namiddag neemt de bewolking vanaf de kust toe. Later is er ook kans op lichte regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 21 graden.

Zaterdag domineren wolkenvelden het weerbeeld. Er zijn enkele buien mogelijk, maar er komen ook droge periodes voor. Ondanks de bewolking blijft het zacht met maxima rond 20 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud