Weerbericht voor woensdag 29 augustus: zonnig en aangenaam warm

Een afzonderlijke kern van hogedruk bevindt zich dicht in de buurt. Het zwaartepunt bevindt zich ter hoogte van de Waddeneilanden. In de atmosfeer boven de Lage Landen heerst er een volslagen rust waar fronten met bewolking en regen geen kans krijgen tot ons land door te dringen.

Het wordt een aangenaam zomerse dag. Eens het ochtendgrijs opgeruimd is, kan de zon ongehinderd haar gangetje gaan. Alleen voorbijtrekkende hogere wolkenvelden zorgen voor versiering in de staalblauwe hemel. Later is het niet uitgesloten dat er in het binnenland onschuldige stapelwolkjes tot ontwikkeling komen. De vanuit het oosten aangevoerde luchtmassa laat maxima toe rond een landelijk gemiddelde van 23 graden. De wind uit het oosten waait zwak in het binnenland, soms matig aan zee.

Vannacht verdwijnen de overdag gevormde stapelwolken snel en wordt het licht bewolkt of helder weer. Onder die condities kan het flink afkoelen. Het wordt een frisse nacht met minima in Vlaanderen rond 10 graden. Op de Hoge Venen wordt het net als vorige nacht koud. Het kwik daalt tot 5 graden. De wind ruimt naar het oosten en wordt zeer zwak. Lokaal is er dan ook kans op een mistbank.

Donderdag blijft het droog en zonnig. Alleen in het westen van het land kan er tijdelijk wat meer bewolking voorkomen, al blijft ook daar de zon dominant. De wind krimpt naar het noorden maar het blijft aangenaam warm. De maxima bereiken gemiddeld 24 graden.

Vrijdag trekt een storing van west naar oost door het land. Het wordt een bewolkte dag met tussendoor toch zon, maar ook kans op buien. Het thermometerkwik klimt tot in de buurt van 21 graden en de wind waait matig uit noordelijke richting. Zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar voortdurend af. Het blijft overwegend droog, al kan er in de namiddag landinwaarts een bui tot ontwikkeling komen. De maxima handhaven zich rond 21 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordnoordoost.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud