Advertentie

Werklozenleger

(tijd/bloomberg) - De crisis in Wall Street duurt voort. De Dow Jones verloor 2,4 procent tot 9.605,85 en kwam daarmee op zijn laagste peil sinds begin april. De Nasdaq-index leverde 1 procent in op 1.687,65.

Ditmaal vormden de tegenvallende werkloosheidscijfers de stoorzender. De regering meldde dat de Amerikaanse werkgelegenheid in augustus met 113.000 jobs terugviel. Dat was veel meer dan verwacht. De werkloosheid steeg tot 4,9 procent, het hoogste cijfer in vier jaar. De schrik sloeg de beleggers om het hart. Wat indien de al dan niet werkloze Amerikaan minder gaat consumeren? De consumptie is tot nu toe de sterkhouder van de Amerikaanse economie. Consumptiegerichte aandelen betaalden het gelag. Wal-Mart verloor 2,4 procent tot 46,23 dollar, Home Depot verspeelde 6 procent tot 40,95 dollar.

AOL Time Warner zakte met 8 procent tot 32,28 dollar, nadat een analiste van Lehman Brothers had gewaarschuwd voor fors dalende reclame-inkomsten bij media- en internetbedrijven. Financiëledienstengroepen moesten afrekenen met de wijd verspreide vrees voor dubieuze leningen en verliezen op de beleggingsportefeuilles. Pfizer had last van een artikel in Bild-Zeitung, dat wereldwijd 616 overlijdens aan Pfizers populaire Viagra toeschrijft. Het farma-aandeel daalde 3,7 procent tot 37,01 dollar.

Intel gaf donderdagavond geen nieuwe winst- of omzetwaarschuwing, tot opluchting van heel wat beleggers. Het aandeel verloor niettemin 0,7 procent tot 25,91 dollar.

PHu

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud