Winst ABN Amro licht beter dan verwacht

Inclusief deze opbrengt kwam de nettowinst van ABN Amro uit op 2,316 miljoen euro. Per aandeel daalde de nettowinst, exclusief uitzonderlijke elementen, met 17,6% van 1,08 naar 0,89 euro. Analisten gingen hierbij gemiddeld uit van een afname met 19,4% tot 0,87 euro. Hun verwachtingen varieerden van 0,83 tot 0,93 euro.

Over het tweede kwartaal daalde de nettowinst - exclusief de verkoop van EAB - met 21,2% ten opzichte van een jaar eerder naar 671 miljoen euro. De winst per aandeel liep terug met 22,8% naar 0,44 euro. De efficiency-ratio steeg van 71,8% in het eerste kwartaal naar 73,8% in het tweede kwartaal.

De groep verwacht dat de resultaten over geheel 2001 in lijn zullen liggen met die in het eerste halfjaar. "De gewenste verbetering van het economisch klimaat en de marktomstandigheden is in de eerste helft van het jaar uitgebleven. Het is ook niet waarschijnlijk dat zich in het verdere verloop van dit jaar een wezenlijke verbetering zal voordoen. Wij verwachten dan ook dat onze resultaten over geheel 2001 in grote lijnen zullen overeenkomen met onze performance in de eerste helft van het jaar", aldus bestuursvoorzitter R. Groenink.

Gelijkertijd maakte ABN Amro bekend dat het zijn raad van bestuur van de bank terugbrengt van tien naar zeven leden. Daarom stappen R. van Tets, J. de Jong en R. van den Brink op 31 december op als lid van de raad van bestuur.

Lees hier het volledige persbericht van ABN Amro over de kwartaalcijfers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud