Winstnemingen

(tijd) Nasdaq Europe moest gisteren een stapje terugdoen, hoewel het verlies nog meeviel, rekening houdend met de achteruitgang van de technologieaandelen elders. De Nasdaq Europe Composite Index verloor net geen 1 procent tot 240,49 punten. De meeste aandelen schommelden weinig of niet.

Enkele van de winnaars van de voorbije dagen moesten weer terrein prijsgeven. Dat was het geval voor Bricsnet, dat 11,4 procent moest inleveren tot 1,75 euro. Ubizen leverde 6,21 procent in tot 3,925 euro.

Het Oostenrijkse TopCall International ontwikkelde een product waarmee gewone post kan worden omgezet in digitale documenten. De beleggers waren niet onder de indruk en het aandeel sloot ongewijzigd op 2,75 euro. Jazztel, dat te midden van overnamespeculatie de jongste tijd fors hoger ging, brokkelde 2,10 procent af tot 7 euro.

AISoftw@re, de Italiaanse ontwikkelaar van software voor beslissingsondersteuning en datamining, ondertekende een voorlopig akkoord om een belang van 51 procent te nemen in Eta Beta, dat zich vooral toelegt op de markt van de financiƫle bedrijven. AISoftw@re verloor 5,13 procent op 9,25 euro.

Option International begon gisteren met demonstraties van de GlobeTrotter-kaart op de Nederlandse GPRS-netwerken van KPN, Libertel en Telfort. Die kaart moet het de mobiele pc-gebruiker mogelijk maken via een snelle verbinding op het internet te surfen. Het aandeel is de jongste dagen sterk gestegen, maar verloor gisteren toch 1,86 procent af tot 3,95 dollar.

GVL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud