Witte Huis: link tussen antraxuitbraak en aanslagen van 11 september

In de Verenigde Staten neemt de angstpsychose steeds grotere vormen aan nu blijkt dat een briefomslag die de antraxbacterie bevat, niet geopend moet worden om dodelijk te zijn. Dat leiden de autoriteiten af uit het overlijden van twee medewerkers van het postkantoor van Brentwood in Washington. De twee bezweken aan longantrax.

De Amerikaanse post kondigde dinsdag maatregelen aan. Het bedrijf wil machines installeren die de enveloppen en postpakketten screenen. De operatie kost de posterijen 1 miljard dollar. Individuele werknemers van de posterijen uitten hun verbazing dat het zo lang heeft geduurd voordat de leiding van het bedrijf besliste de postbedienden te onderwerpen aan een test op miltvuur. Dat gebeurde pas zondag terwijl vorige week dinsdag bekendraakte dat een brief voor senator Tom Daschle, die in het kantoor van Brentwood gesorteerd was, de antraxbacterie bevatte.

De directie van de posterijen wijst erop dat ze strikt de richtlijnen van de overheid gevolgd heeft. Die ging ervan uit dat het risico op besmetting met de antraxbacterie klein was als de brief ongeopend bleef. In Washington zouden intussen vier nieuwe verdachte gevallen van miltvuur zijn ontdekt. In Hamilton, in de staat New Jersey, is een vrouwelijke postbediende mogelijk besmet met antrax. De vrouw werkt in het distributiecentrum van de posterijen in Trenton, waar eerder twee collega's de bacterie in hun lichaam bleken te hebben.

De Amerikaanse autoriteiten hebben inmiddels sterke vermoedens dat er een verband bestaat tussen de verspreiding van de antraxbacterie in de VS en de aanslagen van 11 september, meldde Ari Fleischer, woordvoerder van het Witte Huis, dinsdag. Concrete bewijzen hebben de autoriteiten niet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud