Advertentie
Advertentie

Zeventien op een rij

(tijd) De verliesreeks op Nasdaq Europe duurt voort. Gisteren zakte de algemene NECI-index voor de zeventiende beursdag op rij, ditmaal met 8,34 punten tot 190,43. De omzetten lagen relatief hoog. De kleine groep die nog op deze beurs belegde, lijkt dus nog wat kleiner te worden.

Vasco Data, IQE en Surfcontrol verspeelden alledrie meer dan 10 procent en ploften op koerspeilen van respectievelijk 1,38; 1,40 en 12,5. Option International zakte met 6,1 procent tot 2,67 dollar. Icos Vision en Orthovita verloren allebei ruim 4 procent tot respectievelijk 6,7 en 2,72. Melexis liet 2,7 procent liggen op 6,45 euro, de helft van zijn juniniveau.

Het zieltogende Pharming kost nog 40 eurocent. Genzyme Corporation heeft een voorwaardelijke overeenkomst gesloten over de overname van bepaalde onderdelen van Pharming NV, de Belgische dochter van Pharming Group.

Advertentie

Het Gentse softwarebedrijf Artwork Systems slaagde er in onveranderd af te klokken op 6,95 euro. Artwork Systems heeft voor 1,7 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) aan bestellingen verworven op de handelsbeurs Print 2001 in Chicago. Swan was de allerenige die werd verhandeld én een koerswinst boekte. Het aandeel van de softwaregroep klom 1,1 procent hoger tot 2,3 euro.

PHu

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.