Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Blijf actief, denk op de lange termijn, focus op waarderingen

Jeffrey Taylor • Hoofd van de Europese aandelen bij Invesco Asset Management ©Invesco

Volgens ons staan de sterren steeds beter voor een wijziging in het monetaire beleid in de eurozone. Hou er rekening mee dat dit geleidelijk zal gebeuren: eerst een afbouw van de kwantitatieve versoepeling, dan pas een rentestijging. Toch zal de markt, zodra er meer duidelijkheid is over het einde van de kwantitatieve versoepeling, hoogstwaarschijnlijk reageren alsof het om een rentestijging gaat. Dit wordt gerechtvaardigd door de sterke economische prestaties van Europa en een terugkeer van de inflatie, die duidelijker zal worden in de loop van het jaar. Normaal gezien zou er tegelijk een verschuiving in de prestaties van de aandelenmarkt moeten plaatsvinden. Zorg er dus voor dat je aandelen bezit die daarbij gebaat kunnen zijn, zoals financiële en bankaandelen. En wees op je hoede voor aandelen die zich de voorbije jaren als obligaties hebben gedragen, zoals consumptiegoederen.

Er komt een rentestijging: hoe reageer ik het best?

 

"De economie van de eurozone wordt nu overwegend voortgestuwd door binnenlandse factoren. Dit is een fundamentele trendbreuk met het recente verleden, toen groei afhankelijk was van de uitvoer naar sneller groeiende delen van de wereld.”
Jeffrey Taylor
Hoofd van de Europese aandelen bij Invesco Asset Management

 

Moet ik nu overstappen op ETF’s of verdient een actief beheer de voorkeur?

Een actief vermogensbeheer heeft zeker zijn voordelen, daar ben ik rotsvast van overtuigd. Er zijn veel soorten ETF’s, maar fondsen die louter de marktindexen volgen, betekenen in de praktijk dat je bent blootgesteld aan zowel dure als goedkope en zowel slechte als goede aandelen. Een goed, actief vermogensbeheer vangt eventuele neerwaartse bewegingen van de markt voor je op en doet je bij een hausse mogelijk beter presteren dan de markt.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.