Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Aandelen, obligaties, duurzame beleggingen: onze "hattrick"

Kristel Cools • Group Head of Asset Management ©Richelieu

Wat aandelen betreft, blijven we constructief. Macro-economisch blijft het plaatje er goed uitzien en als we naar de rentecurves kijken is er nog geen sprake van inversie (een traditionele recessie-indicator), ook niet in de VS. De waarderingen blijven redelijk. Naast een mogelijke recessie in de VS die er onvermijdelijk eens zal aankomen en de opkomst van het populisme, houden we best een oog op de schuldgraad van de bedrijven en de politieke strubbelingen in Europa (Brexit, Italië). Deze laatste twee lijken ons vooral een zorg voor 2019. We behouden de nodige voorzichtigheid op Europese bankaandelen maar zijn daarnaast wel overtuigd van meer cyclische sectoren (materialen, duurzame consumptie en industriële waarden), zowel in Europa als in de US. Kleine en middelgrote ondernemingen blijven aantrekkelijk dankzij hun flexibiliteit en betere economische resultaten

Hoe lang zal de stierenmarkt nog duren? Waar ziet u kansen (geografisch, sectoren, tendensen…)?

 

 

 

Stijging van de rente: wat is uw aanpak?

Niet voor rendement gaan aan elke prijs! De verwachte stijging van de rentes in Europa zal gradueel zijn en tijd nemen. Daarom stellen wij twee oplossingen voor. In de eerste plaats is het belangrijk een gediversifieerde portefeuille aan te houden met obligaties op korte termijn die in totaliteit een positief rendement genereren, daarbovenop een actief beheer gefocust op rentegevoeligheid om te kunnen profiteren van rentebewegingen op het lange eind van de curve.

Is duurzaam beleggen rendabel?

Absoluut ! Duurzaam beleggen zorgt op langere termijn voor een beter risico-rendementsprofiel. Bedrijven die vooruitgang (willen) boeken met betrekking tot milieu, gemeenschap en deugdelijk bestuur, worden in duurzaam beheer bevoordeeld. Deze spelers zijn beter uitgerust om zich aan te passen aan toekomstige reglementering en goede bedrijfsprocessen kunnen helpen om risico’s te vermijden.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.