Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

ANA verbindt Tokio dagelijks met Brussel

©Shutterstock

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways verzekert sinds 2015 elke dag rechtstreekse non-stopvluchten tussen Brussel en de luchthaven van Tokio Narita. Voor ANA is Brussel een logische keuze als zesde bestemming in Europa. De maatschappij beschouwt onze hoofdstad als het politieke centrum van Europa.

De samenwerking van ANA met Brussels Airport is de jongste jaren op kruissnelheid gekomen. ©ANA

‘ANA is vereerd om België met Japan te kunnen verbinden via het dynamische Brussels Airport. Geografisch is Brussel goed gelegen in het centrum van West-Europa en de luchthaven biedt uitstekende verbindingsmogelijkheden met andere Europese bestemmingen. Een niet onaanzienlijk aandeel passagiers op onze vluchten tussen Brussel en Tokio zijn transitpassagiers. Brussels Airport is een uiterst belangrijke doorgang in het hart van Europa’, zegt Akira Nakamura, senior vice president Europa, Midden-Oosten, Afrika en general manager van het Londense kantoor.

Business en pleasure

Naast een politiek is Brussel ook een zakencentrum. In ons land hebben meer dan 200 Japanse bedrijven een kantoor of een productie-eenheid. Het zakenpotentieel is dus gegarandeerd. Maar een langeafstandsroute is alleen leefbaar als ook vakantiegangers de weg vinden naar ANA of passagiers die op familie- of vriendenbezoek gaan naar Japan.

'Binnen het groeiende Europese netwerk van All Nippon Airways is België een belangrijke partner.'
Akira Nakamura
Senior vice president Europa, Midden-Oosten en Afrika

Vandaar het belang van Tokio 2020, in dat jaar organiseert Japan de Olympische Spelen.  ANA is de luchtvaartmaatschappij die de Belgische atleten veilig naar de Spelen brengt. ‘We zijn verheugd de kans te krijgen de Belgische olympische en paralympische atleten te mogen vervoeren’, licht Nakamura toe. ‘Voor de dagelijkse non-stopvluchten naar Tokio zetten we onze recente Boeing 787 Dreamliner-vloot in. We gaan tot het uiterste om de atleten, hun familie en de bezoekers van de Spelen een ongeëvenaarde reiservaring te bieden.’

Vruchtbaar partnerschap

De samenwerking van ANA met Brussels Airport is de jongste jaren op kruissnelheid gekomen. ‘Binnen het groeiende Europese netwerk van All Nippon Airways is België een belangrijke partner zowel economisch, diplomatiek als cultureel’, besluit Nakamura.

ANA in het kort
  • opgericht in 1953
  • hoofdzetel in Tokio
  • bijna 14.000 werknemers wereldwijd
  • 292 toestellen
  • Europese kantoren in Londen, Frankfurt, München, Düsseldorf, Parijs en Brussel

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.