Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Kleine ondernemingen: bescherm uw activa en uw activiteit

AXA - Business Pack

Elke zelfstandige heeft een ruime keuze aan verzekeringen, waarvan sommige trouwens verplicht zijn.

‘Ondernemen komt met uitdagingen en minder aangename verrassingen, maar gelukkig is het mogelijk om uzelf en uw bedrijf te beschermen’, legt Andy Vercauteren, Marketing Manager bij AXA Verzekeringen, uit. Hij illustreert dit door enkele situaties te delen waarmee elk bedrijf op en buiten de werkplek te maken kan krijgen. 

De bescherming van u en uw bedrijf optimaliseren?

Uw makelaar begeleidt u bij al uw stappen om de verzekering(en) te vinden die u echt nodig hebt. Heeft uw bedrijf minder dan 10 medewerkers? Met het AXA Business Pack kunt u online een prijssimulatie uitvoeren en de verzekeringen afsluiten die u nodig heeft. Klik hier voor meer info!

Missen is menselijk 

‘Veel zelfstandigen en vrije beroepers lopen risico's die schade kunnen veroorzaken aan derden, bijvoorbeeld door een onvrijwillige fout te maken bij het uitoefenen van hun beroep. Voor hen is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering’, aldus Andy Vercauteren. Enkele voorbeelden uit de praktijk zijn het verlies of de beschadiging van belangrijke documenten voor klanten, of intellectuele fouten zoals verkeerd advies geven of foute berekeningen door een consultant. In sommige gereglementeerde sectoren is deze verzekering verplicht. Toch is deze verzekering ook een must voor andere sectoren vanwege de risico's die bepaalde activiteiten met zich meebrengen. 

Zorg ook voor uzelf 

‘Bij een ongeval of langdurige ziekte leidt de tijdelijke onderbreking van de activiteit doorgaans tot een onmiddellijk inkomstenverlies. Gelukkig bestaan er ook hier oplossingen om de financiële gevolgen te verzachten’, legt Andy Vercauteren uit, ‘zoals de verzekering "gewaarborgd inkomen" voor zelfstandigen of de “Patroonsverzekering” in geval van een ongeval in het privé- of beroepsleven’. 

Let op, cybercriminelen ! 

‘Als ondernemer kan het idee van een cyberaanval angstaanjagend zijn, en de gevolgen kunnen inderdaad zwaar zijn,’ merkt Andy Vercauteren op. De Cyber Protection verzekering maakt het in veel gevallen mogelijk om schade veroorzaakt door een aanval te verzachten (verlies van omzet bij online verkoop, schending van de bescherming van persoonsgegevens, enz.) en voorziet u van de expertise op het gebied van cybersecurity die u nodig heeft. 

‘Ondernemen komt met uitdagingen en minder aangename verrassingen, maar gelukkig is het mogelijk om uzelf en uw bedrijf te beschermen’

Andy Vercauteren
Marketing Manager bij AXA Verzekeringen

Schade bij klanten of leveranciers 

Een heftruck die tegen de poort van het magazijn van een leverancier rijdt? Een werknemer die een koffie omstoot op de laptop van zijn klant die daardoor zijn gegevens kwijt is? Schade berokkend aan “derden” komt vaak voor bij veel bedrijven. Het is essentieel om uzelf en uw personeel te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheid bij het uitoefenen van uw activiteit, ook tijdens het bezoeken van klanten. ‘Onder bepaalde voorwaarden kan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook de gehuurde goederen of onderaannemers dekken,’ voegt Andy Vercauteren toe. 

Van verplicht tot onmisbaar 

De expert benadrukt dat er ook nog andere onmisbare dekkingen zijn die de gemoedsrust van de ondernemer garanderen. Sommigen daarvan zijn zelfs verplicht, afhankelijk van de sector, het statuut, de omvang van de onderneming, of van de professionele categorie waarin men actief is.  

Als u bijvoorbeeld een werknemer in dienst neemt, is een arbeidsongevallenverzekering verplicht. Vergeet ook niet de aansprakelijkheidsverzekering in geval van brand of ontploffing, verplicht voor bepaalde inrichtingen die open zijn voor het publiek, of de specifieke verzekeringsdekkingen voor activa zoals bedrijfsmaterialen, gebouwen, IT-systemen, productieapparatuur, enz. 

Hierboven vermelden we slechts een selectie van te dekken risico’s. Wij raden u aan om uw makelaar te raadplegen voor een op maat gemaakte aanpak. 

De bescherming van u en uw bedrijf optimaliseren?

Uw makelaar begeleidt u bij al uw stappen om de verzekering(en) te vinden die u echt nodig hebt. Heeft uw bedrijf minder dan 10 medewerkers? Met het AXA Business Pack kunt u online een prijssimulatie uitvoeren en de verzekeringen afsluiten die u nodig heeft. Klik hier voor meer info!

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.