Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

The future is flexible

Drie grote kantoorprojecten zijn in oprichting. NETWORKS Gent biedt volgende zomer 15.000 vierkante meter aan flexibele kantoren.

Sinds Patronale Life in 2018 als nieuwe meerderheidsaandeelhouder in Banimmo stapte, is er heel wat veranderd. Het management werkte een nieuwe missie uit. Drie grote kantoorprojecten zijn in oprichting. NETWORKS Gent biedt volgende zomer 15.000 vierkante meter aan flexibele kantoren. In Louvain-la-Neuve bouwt Banimmo de regionale zetel voor ING. In Brussel zal NETWORKS NØR een van de weinige kantoorgebouwen met een ‘BREEAM Outstanding’-certificaat zijn die de hoofdstad te bieden heeft.

De projecten in Gent, Louvain-la-Neuve en Brussel passen helemaal in de nieuwe missie van Banimmo: ‘create a balance between nature, people and technology’. De nieuwe strategie van Banimmo steunt op een aantal overtuigingen of ‘beliefs’. Laurent Calonne, CEO van Banimmo, doet ze hier uit de doeken.

We zijn er van overtuigd dat de kantoren van de toekomst moeten afgestemd zijn op de snel veranderende behoeften van de mensen. ‘It’s not about bricks. It’s about people.’ Een goede work-life-balance is vandaag cruciaal. Mensen werken veel van thuis, en ze nemen hun privéleven mee naar het werk. Daarom zal in de NETWORKS-projecten een waaier van diensten worden aangeboden, gaande van gedeelde vergaderzalen, informele werkplekken en food & beverage, tot meer gepersonaliseerde diensten zoals lichaamsbeweging, pakjesleveringen, strijkdiensten, de bakker die je bestelling brengt en gedeelde mobiliteitsoplossingen.

'Duurzaamheid is geen hol woord. We zien het als een actieve opportuniteit.'

Laurent Calonne
CEO van Banimmo

In Brussel zal NETWORKS NØR een van de weinige kantoorgebouwen met een ‘BREEAM Outstanding’-certificaat zijn die de hoofdstad te bieden heeft.

Duurzaamheid is geen hol woord. We zien het als een actieve opportuniteit. Voor de bestaande en ook voor de nieuwe projecten zetten we in op nieuwe, maar bewezen technologie, en op eenvoudige en logische oplossingen zoals passiefbouw, geothermie, zonne-energie, waterrecuperatie, biodiversiteit, enz. Dat leidt tot energiezuinige gebouwen met een groot comfort, getuige de BREEAM-certificaten die we zullen behalen. ‘Saving the world with our feet on the ground’, omdat het onze plicht en onze passie is ...

Of het nu om kantoren gaat of om gemengde projecten, van bij het voorontwerp verplichten we onszelf om werkelijk alle mogelijkheden te onderzoeken om tot het beste resultaat te komen, om gebouwen te ontwerpen die klaar zijn voor de toekomst. ‘Flex your mind and shape new spaces.’ Een positieve impact op de maatschappij is een constante bij het nemen van onze ontwerpbeslissingen.

Die flexibele geest is trouwens een leidraad in ons denken en doen. We zijn ervan overtuigd  dat verandering een constante is in onze maatschappij, en dat de werkelijke uitdaging van deze tijd onze attitude tegenover deze snelle verandering is. Mensen en bedrijven die zich vlot kunnen aanpassen aan de realiteit zullen de toekomst bepalen. En dus omarmen we deze nieuwe wereld waaraan we ons moeten aanpassen. Deze mindset zal ons helpen om vastgoed te ontwikkelen dat aan de nieuwe behoeften voldoet. Om de werkplek en het huis van de toekomst te bouwen, een betere wereld.

De helden van morgen kunnen buigen zonder te breken. Ze hebben een open geest en zien opportuniteiten. Bij Banimmo geloven we in die flexibiliteit. ‘The future is flexible.’

Meer informatie over deze projecten?

Networks Gent: www.networks.gent

Networks NØRwww.networks.be


Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.