Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘De nauwkeurigheid van onze coach werpt haar vruchten af'

Robert Eyben, CEO van CE+T Group ©Marco Mertens

Een minutieuze aanpak die zijn vruchten afwerpt. Zo omschrijft CEO Robert Eyben het parcours van CE+T Group naar het Best Managed Company-label.

CE+T Group is een Luiks bedrijf, opgericht in 1934, dat toestellen ontwerpt en produceert die de elektriciteitstoevoer van kritieke processen verzekeren in onder andere de telecom en de industrie.

‘Nadat Deloitte onze preselectie voor het Best Managed Companies-programma bekendmaakte, hebben we een dossier van een tiental pagina’s samengesteld’, zegt Robert Eyben.

Op basis van de financiële resultaten van de voorbije drie jaar, de evolutie die de deelnemers maken tijdens het programma en de evaluatie door de Best Managed Company coach en, oordeelt een onafhankelijke jury over de toekenning van het label.

Onze coach heeft ons overtuigd om van risicobeheer een prioriteit te maken.
Robert Eyben
CEO van CE+T Group

‘Mijn eerste indruk van de feedback was dat onze coach erg gedetailleerd tewerk ging’, zegt Robert Eyben. ‘Maar we hebben alle opmerkingen ter harte genomen en die nauwkeurigheid werpt haar vruchten af. Alles moet duidelijk zijn.’

Drie actieterreinen

Die focus leverde CE+T Group het Best Managed Company-label op. ‘Onze deelname was erg nuttig. Het stimuleerde ons om na te denken over ons voorraadbeheer, risk management en onze branding. Dat zijn meteen onze actieterreinen voor de komende maanden en jaren’, zegt de CEO.

Schrijf u in voor 30 oktober

Deelnemen kan via www.bestmanaged.be

Met de kandidaten die aan de basisvoorwaarden voldoen, plant Deloitte voor midden januari 2019 drie tot vier coachingsessies. Tijdens die sessies werkt een Deloitte-coach samen met het management op de vier pijlers van Best Managed Companies. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Françoise Chombar (CEO Melexis) beoordeelt de resultaten van dit coachingtraject. De laureaten van Best Managed Companies 2019 worden bekendgemaakt op 3 mei 2019.

‘Volgens onze Best Managed Company coach was onze voorraad te groot. Dat veranderen was niet vanzelfsprekend, omdat onze activiteit uniek is in België. We moesten in het buitenland op zoek naar bedrijven om ons mee te vergelijken.’

Uit die vergelijking bleek dat CE+T Group een aantal verbeteringen kon doorvoeren met een positief effect op de cashflow. ‘We waren al bezig onze ERP (Enterprise Resource Planning, een softwarepakket dat informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samenbrengt) aan te passen. Nu ligt er een duidelijk actieplan op tafel’, zegt Robert Eyben.

Juridische risico’s

De Best Managed Companies-jury stelde CE+T Group voor om een werkpunt te maken van risicobeheer. ‘Niet omdat het een zwak punt was; we zijn ons erg bewust van de risico’s van een technische storing. Maar CE+T Group is actief in de Verenigde Staten en daar mag je de juridische risico’s niet onderschatten. Om ons beter voor te bereiden op die scenario’s heeft onze coach ons overtuigd om van risicobeheer een strategische prioriteit te maken.’

De jury stelde ook voor om te werken aan de branding van CE+T Group. ‘We gaan de website een update geven en gaan samenwerken met digitale experts om onze online aanwezigheid te verbeteren’, zegt Robert Eyben.

Keurmerk

Sinds CE+T Group een Best Managed Company is, gebruikt het bedrijf het label voor interne en externe communicatie. ‘Niet om onszelf een pluim op de hoed te steken, wel omdat het voor ons een keurmerk is dat bewijst dat we een goed bestuurd bedrijf zijn’, besluit de CEO.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.