Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Afl. 1: Reis met BMW doorheen een halve eeuw autogeschiedenis

Zin in een roadtrip van Bornem naar München? Stap in deze vierdelige podcastreeks mee aan boord van een elektrische BMW voor een boeiende reis doorheen een halve eeuw geschiedenis. ‘Onderweg houden we halt op iconische plekken om er prikkelende details en een blik op de toekomst te onthullen’, vertellen ervaren gids Jeroen Lissens en copiloot Fanny De Leenheer van BMW Group Belux.

BMW België was destijds een van ‘s werelds eerste importeurs van het merk. Geen beter vertrekpunt voor een iconische reis die u meeneemt naar de begindagen van de Duitse auto-ontwikkelaar tot diens visie op de nabije toekomst. ‘München is onze eindbestemming’, verduidelijkt Jeroen Lissens. ‘Daar bevindt zich onze hoofdzetel, waar we onder impuls van elektromobiliteit, digitalisering en circulariteit het merk klaarstomen voor morgen.’

De reis vindt plaats in stijl, achter het stuur van een gloednieuwe BMW i5 in tansanitblau: het elektrische topmodel in de 5-serie. ‘Ik ben nog altijd aangenaam verrast over de stilte en het comfort van elektrisch rijden’, getuigt copiloot Fanny De Leenheer. ‘Met een actieradius tot 582 kilometer is er totaal geen sprake van laadstress.’ Niet veel later bevindt het duo zich voor een testrit achter het stuur van de BMW iX5 Hydrogen, een pionier in lokaal emissievrij rijden op basis van waterstof.

In de eerste aflevering houden de gidsen ook halt bij het Center for Development in Bornem. ‘In dat opleidingscentrum leren zowel de medewerkers van onze 70 Belgische dealers als meer dan 100 technische scholen de ins en outs kennen over de nieuwste innovatie en -technologie van BMW’, besluit Jeroen Lissens.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.