Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

'De gezondheidssector biedt mogelijkheden voor beleggers'

Toen tijdens de eerste helft van 2022 volatiliteit woedde op de markten, was gezondheid een van de weinige sectoren die beleggers enig toevluchtsoord bood. Gaat de wereldwijde gezondheidssector in de jaren 2020 de leiding nemen op de beursmarkten?

Tijdens de laatste acht beurscorrecties presteerde de gezondheidssector telkens minstens vijftien procent beter dan de andere internationale aandelenmarkten. ‘Maar de vooruitzichten voor deze bedrijven verbeteren’, volgens Christopher Lee, aandelenanalist bij Capital Group en verantwoordelijk voor de farma- en biotechsector in de Verenigde Staten. En sommige van hen blijven de komende jaren interessante beleggingsopportuniteiten bieden.

‘Sinds het begin van de pandemie biedt de gezondheidssector voor beleggers een reëel potentieel. We zagen dat in de eerste plaats bij de biofarmaceutische bedrijven, werkzaam in de sector die vaccins en behandelingen tegen COVID-19 ontwikkelt. In een context van onzekere markten is het nu de beurt aan andere bedrijven om voordeel te halen uit hun defensief profiel.’

Kernwaarden van morgen

‘En daar blijft het niet bij’, vervolgt de expert. ‘In domeinen zoals de ontwikkeling van therapieën, genetische sequencing, data-inzameling en verstrekking van gezondheidszorgdiensten, versnelt de innovatie. Dat is voor wendbare ondernemingen niet alleen een bron van groei, het biedt beleggers die op de lange termijn focussen, ook heel wat opportuniteiten.’

Ik ben ervan overtuigd dat in de gezondheidssector, de best bestuurde bedrijven de kernwaarden kunnen worden van de markt van morgen.
Diana Wagner
Aandelenportefeuillebeheerder, Capital Group

Diana Wagner, aandelenportefeuillebeheerder bij Capital Group, knikt bevestigend. ‘Tal van toonaangevende bedrijven uit deze sector hebben relatief hoge dividenden uitgekeerd en hun waarderingen blijven aantrekkelijk. Ik ben ervan overtuigd dat de best bestuurde van deze bedrijven de kernwaarden kunnen worden van de markt van morgen.’

Intellectuele eigendom

‘Heel wat elementen wijzen op een gouden tijdperk voor de gezondheidssector’, vinden beide experts. ‘We staan aan de vooravond van een derde grote innovatiegolf op het vlak van biotechnologie en de ontdekking van geneesmiddelen. Ik zou het zelfs het ‘tijdperk van de genetische geneeskunde’ durven te noemen’, benadrukt Christopher Lee. ‘We kunnen voortbouwen op de informatie afkomstig van de sequencing van het menselijk genoom die de voorbije jaren werd gerealiseerd. Maar ook op een schat aan gegevens die we op zeer korte termijn kunnen analyseren.’

We staan aan de vooravond van een derde grote innovatiegolf op het vlak van biotechnologie en de ontdekking van geneesmiddelen.
Christopher Lee
Aandelenanalist, Capital Group

De voorbije jaren werd massaal kapitaal geïnjecteerd in de farma- en de biotechsector. Dat leidde tot een sterke toename van de innovaties, een beweging die door COVID-19 nog werd versterkt. Het zo opgebouwde intellectuele eigendom en de knowhow vormen stevige fundamenten voor de toekomst. ‘Tot slot van rekening is innovatie in de gezondheidssector de motor voor waardecreatie op lange termijn’, besluit Diana Wagner.

DE ESSENTIE

  • Tijdens de laatste acht beurscorrecties presteerde de gezondheidssector telkens minstens vijftien procent beter dan de andere sectoren.
  • De massale kapitaalinjecties in de farma- en de biotechsector hebben tot een sterke toename van innovaties geleid.
  • Het zo opgebouwde intellectuele eigendom en de knowhow vormen stevige fundamenten voor de toekomst.

De andere analyses van de experts van Capital Group vindt u hier.

Lees verder

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.