Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Duurzame beleggingen: waarom zijn opkomende landen een absolute must?

©Getty Images/iStockphoto

Vermogensbeheerder Carmignac zet de ESG-criteria in om voor zijn klanten waarde te creëren en tegelijk een positieve bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij. Carmignac doet dat door onder meer te beleggen in opkomende landen.

Acht op de tien Amerikaanse beleggers zijn van plan om de komende twee jaar meer te beleggen in ESG-producten - producten die beantwoorden aan de criteria in verband met milieu, maatschappij en bestuur. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van PwC. Duurzame beleggingen zullen tegen 2026 goed zijn voor zo’n 33.900 miljard dollar aan beheerde activa. De meest optimistische prognoses hebben het over 47.600 miljard. Een indrukwekkende groei, wetende dat in 2015 dat segment slechts 2.200 miljard dollar vertegenwoordigde.

Wil u meer weten over de duurzame aanpak van Carmignac? Klik hier.

Het efficiënte beheer van de ESG-factoren is onlosmakelijk verbonden met de prestaties op lange termijn en het beheer van risico’s. De Franse vermogensbeheerder Carmignac ontwikkelde in 2020 een tool die het mogelijk maakt om de ESG-factoren beter te begrijpen en ze efficiënter en op een meer uniforme wijze op te nemen in alle belangrijkste soorten beleggingsactiva (aandelen, bedrijfsobligaties en staatsobligaties). Dat systeem, genaamd START, bundelt verschillende ESG-gegevensbronnen die ook belangrijk zijn voor Carmignacs eigen beoordelingssystemen voor ondernemingen en ESG-analysemodellen gericht op overheidsemittenten.

Advertentie

Groeilanden

Rond de drie ESG-thema’s die het in zijn fondsen inzet – klimaat, emancipatie en leadership – hanteert Carmignac een aanpak die aangepast is aan de beoogde activaklassen en strategieën. En dat in lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (DOD) van de Verenigde Naties.

‘Acht op de tien Amerikaanse beleggers zijn van plan om de komende twee jaar meer te beleggen in ESG-producten’

De groeilanden, voor wie DOD’s zoals ‘Geen armoede’, ‘Geen honger’, ‘Betaalbare en duurzame energie’ bijzonder belangrijk zijn, nemen een speciale plaats in in het landschap van ESG-beleggingen. Want door het niveau van hun economische ontwikkeling, biedt beleggen in dat universum de mogelijkheid om de maatschappelijke en milieuvooruitgang van de ontwikkelingslanden te begeleiden. Het is dan ook geen toeval dat Carmignac sinds zijn oprichting in 1989, een van de eerste spelers was om in de opkomende markten te beleggen. Dat is een activiteit die vandaag goed is voor bijna 7 miljard euro aan beheerd vermogen eind januari 2023.

Bovendien is de vermogensbeheerder overtuigd van de doorslaggevende rol die opkomende landen spelen op het vlak van duurzaam beleggen. De energietransitie kan niet zonder deze belangrijke spelers op het gebied van innovatie en groene energie, naar het voorbeeld van China, Zuid-Korea of Indië.

Wil u meer weten over de duurzame aanpak van Carmignac? Klik hier.

Marketingcommunicatie.

Communicatie gepubliceerd door Carmignac Gestion S.A., vennootschap voor portefeuillebeheer waaraan vergunning is verleend door de Autorité des Marchés Financiers (AMF) in Frankrijk, en zijn Luxemburgse dochtermaatschappij, Carmignac Gestion Luxembourg, S.A., beheersmaatschappij voor beleggingsfondsen vergund door de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF). ‘Carmignac’ is een gedeponeerd merk. ‘Investing in your Interest’ is een aan het merk Carmignac verbonden slogan. Dit document vormt geen advies met het oog op een belegging in of arbitrage van effecten of enig ander beheer- of beleggingsproduct of enige andere beheer- of beleggingsdienst. De in dit document opgenomen informatie en meningen houden geen rekening met de specifieke individuele omstandigheden van de belegger en mogen in geen geval worden beschouwd als juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. De informatie in dit document kan onvolledig zijn en kan ook zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van elke belegger en kan in de toekomst worden gewijzigd. Vraag advies aan uw financieel en fiscaal adviseur om zeker te zijn dat de voorgestelde producten geschikt zijn voor uw persoonlijke situatie, uw risicoprofiel en uw beleggingsdoelstellingen.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.