Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Architecten- en ingenieursbureau brengt nieuwe KPI's in kaart

v.l.n.r.: Paul Corbeel, CEO; Alain Bossaer, executive officer; Karel Verhaeghe, CFO; Dirk Slabbinck, executive officer

‘In september vorig jaar introduceerden we een nieuw strategisch plan. Dat heeft zeker mee gezorgd voor onze erkenning met het Best Managed Companies-label’, zegt Paul Corbeel, CEO bij VK Architects & Engineers.

VK Architects & Engineers telt meer dan 450 medewerkers in België, Luxemburg, Spanje, Nederland en Vietnam. Van projectingenieurs en -architecten, projectmanagers tot BIM (Building Information Modeling)-specialisten en een hele reeks advanced engineering-disciplines: de onderneming maakt bij (inter)nationale projecten het verschil via zijn doorgedreven multidisciplinaire aanpak. Het bureau mag onder meer het NAVO-gebouw, het Antwerpse gerechtsgebouw, de Waalse Krook in Gent en verschillende ziekenhuizen tot zijn cliënteel rekenen.

Route 25

Advertentie

‘Het Best Managed Companies-traject kwam voor ons exact op het juiste moment’, zegt Paul Corbeel. ‘We hadden net Route 25 voorgesteld aan onze medewerkers. Dit nieuwe strategische plan focust zeker niet alleen op onze zakelijke opportuniteiten. Het plaatst bovenal onze mensen centraal. Het besef dat de medewerkers onze voornaamste troef zijn, is nog nooit zo groot geweest.’

Dit plan oogstte zowel bij de Best Managed Companies-coach als bij de onafhankelijke jury veel lof. Onder meer omdat het diverse groeipaden, opleidingstrajecten en de VK-cultuur in kaart brengt: stuk voor stuk belangrijke elementen waarmee een kennisbedrijf de kwaliteit van zijn medewerkers versterkt.

Het besef dat de medewerkers onze voornaamste troef zijn, is nog nooit zo groot geweest.

Paul Corbeel
CEO bij VK Architects & Engineers

De komende jaren zal het management van VK Architects & Engineers nog een aantal bijkomende verbeteringen doorvoeren. ‘We verzamelden via het Best Managed Companies-programma zeer bruikbare feedback’, zegt Paul Corbeel. ‘Onze projecten meten we al lang: termijnen, budgetten, ambitieniveaus, uurregistratie, enzovoort. Maar op strategisch vlak meten we onze vooruitgang ongetwijfeld onvoldoende. Daarvoor zullen we nu verschillende nieuwe KPI’s in kaart brengen.’

Verankerde duurzaamheid

Advertentie

Het strategisch plan van VK Architects & Engineers besteedt ook ruim aandacht aan life cycle thinking, wat de kapstok vormt van de duurzaamheidstrategie van het bureau. Circulariteit, mobiliteit,… alles vertrekt bij het bedrijf vanuit dezelfde filosofie. ‘Zowat alle denkbare duurzaamheidsdisciplines zitten al jarenlang verankerd in ons bedrijf’, zegt Paul Corbeel.

De komende jaren trekt de organisatie nog sterker de kaart van de digitalisering. Tot slot kijkt de CEO uit naar de netwerkmogelijkheden met andere Best Managed Companies. ‘Ik kan nog moeilijk de impact op de lange termijn van dit label inschatten. Maar volgens mij zal deze bekroning de kwaliteit van ons bedrijfsmerk verder versterken. En uiteraard zijn wij trots op dit label.’

Wat zegt de Best Managed Companies-coach?

‘Het Best Managed Companies-programma was voor VK Architects & Engineers een unieke kans om met het volledige managementteam stil te staan bij verschillende domeinen binnen hun onderneming. Ze hebben die kunnen toetsen aan wat gangbaar is bij vergelijkbare bedrijven en de onafhankelijke jury gaf hen een frisse kijk op hun bedrijfsvoering.’

Ruben De Meyer, Director Deloitte Private & Best Managed Companies-coach

 

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.