Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Podcast | Je bedrijf groeit als een raket: wat doet dat met een ondernemer?

Vlnr: Kristof Cox (Deloitte), Heidi Rakels (ex-winnaar Fast 50), Felice Dekens (host), Dimitri O (co-founder Loop Earplugs).

Wat kunnen twee ondernemers die hun tech start-up aan een razend tempo lieten groeien van mekaar leren? Dat komen we te weten in deze episode van ‘Let’s talk about growth’. Host Felice Dekens legt haar oor te luister bij Heidi Rakels, Dimitri O en Kristof Cox.

Heidi Rakels won Deloitte’s Technology Fast 50 in 2018 met haar softwarebedrijf Guardsquare. Dimitri, co-founder van Loop Earplugs, deed vorig jaar hetzelfde dankzij het wereldwijde succes van de hippe oordopjes die hij samen met Maarten Bodewes ontwikkelde.

Samen met Kristof Cox, Fast 50 Programme Lead bij Deloitte, bespreken ze wat snel groeien doet met een bedrijf, maar ook met een mens. ‘Loop Earplugs groeit sinds 2020 als een raket. Vorig jaar hadden we een omzet van 42 miljoen euro. Dat willen we dit jaar minstens verdubbelen’, zegt Dimitri O.

Snel groeien betekent voor een ondernemer echter ook veel werken. ‘Er zijn momenten dat ik het daar moeilijk mee heb, geeft Dimitri toe. ‘Want je wil op alle vlakken je best doen: als ondernemer, als partner, als vader…’

‘Een belangrijke vraag voor bedrijfsleiders is hoe ze zichzelf overbodig kunnen maken’, vindt Kristof Cox. ‘Als je een week op vakantie kunt gaan zonder telefoon of mail en je bedrijf blijft draaien, dan ben je waarschijnlijk iets goeds aan het doen.’

‘Maar je moet wel beseffen dat je van je medewerkers onmogelijk hetzelfde kan verwachten als wat je jezelf oplegt’, meent Heidi Rakels. ‘Als ondernemer wil je vooral een doel bereiken. Daarom was het voor mij zo moeilijk om in loondienst te werken.’

Beluister het volledige verhaal in onze podcast.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.